Bugün - 23 Şubat 2020 PazarKünyemizSayfalarReklamlarHakkımızda
images/habersistemi_06.pngimages/habersistemi_07.png
 
Kırıkkale   11°°C
 
Dikkat! Keskin'de EDS devredeKeskin ilçesinin Kırıkkale il merkezi yönündeki giriş ve &..
KURBAN ETİ 24 SAAT BEKLETİLMELİ

Diyetisyen Ecem Arslan uyardı

 Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Ecem Arslan, Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Sağlık Haberi - 09 Ağustos 2019 Cuma

(11:29)

Diyetisyen Ecem Arslan uyardı

 Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Ecem Arslan, Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

 

 

KURBAN İÇİN UYARILAR

Kurban Bayramı dolayısıyla et tüketiminin artacak olması üzerine açıklamalar yapan ve uyarılarda bulunan Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Ecem Arslan, et tüketiminin miktarı, nasıl tüketilmesi gerektiği ve saklama koşulları hakkında bilgiler verdi. Etin mutlaka bir gün bekletilmesi gerektiğini belirten Ecem Arslan, birden aşırı miktarda tüketilmemesi gerektiğini ve genellikle de çok pişirmeden yenmesinin yararlı olacağını söyledi.

 

24 SAAT BEKLETİLMELİ

Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusundaki en büyük yapılan yanlış bayram günü kesilen hayvan eti, bekletilmeksizin birkaç saat içinde pişirilerek tüketilir. Ancak yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır. Midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olur. Özellikle mide rahatsızlıkları çeken bireyler, eti 24 saat bekletmeden tüketmemelidir.

 

YAĞLAR İÇİN UYARI

Etleri pişirme yöntemi olarak haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan ve kavurma yönteminden kaçınılmalıdır. Kurban bayramının geleneksel yemeği haline gelen kavurmanın içine tereyağı veya kuyruk/iç yağı eklemeden, kendi suyunda, kısık ateşte pişirme yapılmalıdır. Kavurma ve kırmızı et öğle öğününde yanında bol C vitamini içeren yeşilliklerle birlikte tüketilmeli, akşam öğününde ise sebze, kurubaklagil gibi posa içeriği yüksek yemekler tercih edilmelidir et kullanılarak yapılan sebze ya da kurubaklagil yemeklerine yağ ilave edilmemelidir. Özellikle katı yağlar, et yemeklerinde kullanılmamalıdır, etin kendi yağı ile pişmesi sağlanmalıdır. Bol su içilmeli. Ayrıca, kurban eti yoğurt, ayran ve cacık gibi kalsiyum kaynaklı, demir emilimini azaltan besinlerle tüketilmemelidir” dedi.


Kaynak / Editör: Haber Merkezi - admin Okunma 2087

Bu habere hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazın !


SağlıkHaberleri

300 milyonu aşkın kişi astım kıskacında
Hastalara hakları anlatıldı
Bilimsel heyet oluşturuldu
Kanserde erken teşhis hayat kurtarır
Yaşam’a 3. Dahiliyeci
Yeni İl Sağlık Müdürü Uğur Tiftikçi Oldu
Cüzzam; kronik bir enfeksiyon hastalığıdır
‘Hareketli Ol Sağlıklı Kal’ Projesi Başlıyor

Diğer Haberler

İhtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldüren proje
Belediyeden sağlıklı okul çalışması
Elifsu Türkiye şampiyonu
AK Parti’de Başbakan hazırlığı
20 bin hakim ve savcının silahı MKE’den
Benim kulübüm Yeşilay
ATEŞİN SADECE DÜŞTÜĞÜ YERİ DEĞİL HERKESİ YAKTIĞI ŞEHİR KIRIKKALE
Vali Sezer özel çocuklarla bir araya geldi
E-Gazete (Yenigün)
Yazarlar

Mehmet Erkoç

Mehmet_Erkoç MKE BİZİM DEĞİL ÇOCUKLARIMIZIN!

22.12.2019 13:20:47

Kırıkkale’de, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, M&..


Husumetli olduğu kişinin fırınına kurşun yağdırdı Kırıkkale'de husumetli olduğu kişinin fırınına kurşun yağdıran başka bir fı..
En Çok Okunanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Delice için talimatlar verdi DELİCE ZİYARETİ MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI   Geçtiğimiz gü.. Egzoz emisyonunda cezaya maruz kalmayın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Kırıkkale&rs.. Kırıkkale'de aralarında iş insanlarının bulunduğu FETÖ davasında 6 san.. Çayırlı'nın yeni kitabı ‘Çeri’ raflarda     Kırıkkaleli genç yazar, Gökhan Çayırlı e.. Kulislerde Karadurmuş yankıları Erken seçim olasılığının dilden dile dolaştığı şu günlerde, her..
Namaz Vakitleri
Şehir
(kirikkale)
İmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı
05:5907:2213:0416:0618:3719:55

Hava Durumu
Şehir
(kirikkale)
Bugün
1°°C - 11°°C
Salı
-1°°C - 13°°C
Perşembe
-2°°C - 9°°C
Cumartesi
-1°°C - 13°°C

Arşiv Getir

Facebook


Künyemiz Sayfalar Reklamlar Hakkımızda Facebook FriendFeed Twitter MySpace 0,09Yazılım - Web Aksiyon