Ülkemizdeki son yýllarda kene olayýndan ölümlerin yükselmesi neyin habercisi acaba? Anadolu’da yýllar öncede kene vardý ve oradaki vatandaþlarýmýzla iç içe yaþýyordu. Kene vakalarý eskiden de vardý ve hatta bir insanýn sýrtýna birkaç kenenin yapýþtýðýný ve oradaki köylü vatandaþlar kendi imkanlarýyla keneleri çýkardýklarýný anlatýyorlar.
Kenelerden insanlara geçen Kýrým-Kongo Hemorojik (Kanamalý) Ateþli Hastalýðý’nýn (KKHA) da ülkemizdeki öldürücü ve bu kadar tehlikeli boyutlara yükselmesindeki gizem nedir acaba?
Anadolu insanlarýmýz anlatýyor.
Bilhassa köylerdeki yaþayan köylü vatandaþlarýmýz keneye karþý bu kadar tehlikeli boyutlarý olmadýðýný anlatýrken bu da durup dururken nereden çýktý demeden de kendilerini alamýyorlar.
Ýnsanýn aklýna bir çok soru geliyor.
Acaba diyoruz laboratuar ortamlarýnda biyoloji silah olarak mý kenelerin DNA sý ilaçlanmak suretiyle insanlýðýn baþýna bela olarak sunuldu.
Bu son yýllarda artýk bu kenenin çok tehlikeli boyutlara ulaþtýðý ve ülkemizdeki kenelerden dolayý ölüm oranlarýnda hýz kaydettiðini gözlemlemekteyiz.
Gerek görsel basýn, gerekse yazýlý basýnlarýmýz bunlarý sýk, sýk gündeme taþýmýþ ve taþýmaktadýr.
Nerede ise ülkemizin yarýsýný istila eden bu kene olaylarýna kim nasýl bir açýklýk getirecektir.
Bu kadar tehlike boyutunun önemi hepimiz tarafýndan bilinmektedir.
Saðlýk kuruluþlarýmýzýn bizleri bilgilendirdiklerini görüyoruz.
Zira bunun tedavisin inde mümkün olmadýðýný biliyoruz.
Ölümden sonraki mikrobun yayýlmamasý için yapýlan önlemlerin dahi bu kadar titizlikle yerine getirildiðini gözlemlemekteyiz.
Dolayýsýyla bu kadar tehlikeli boyutlara varan bu kene vakalarýnýn ülkemiz olarak nasýl bir mücadeleyle baþa çýkacaðý konusunda ayrýntýlý bir bilgi sahibi nasýl olacaðýz bunu yetkili mercilerden öðrenmeliyiz.
Acaba ilaçlamak suretiyle yapýlan önlemlerde kene hakikaten ölüyor mu yoksa baðýþýklýk mý kazanýyor.
Kafamýza takýlan yýðýnlarla sorular var kenelerin çoðalma ortamý daha mý hýzlandý yoksa þimdiye kadar öldürücü olmayan kenelerin böyle canavar gibi öldürücü þekle nasýl geldi bunun þimdiki mikrobik hali Kýrým-Kongo Hemorojik (Kanamalý) Ateþli hastalýðýn (KKHA) nýn tedavi süresinin tam olarak ne zaman ülkemiz baþarýlý olur.
Yoksa bunun tedavi süresi 2010 yýllarýný bulur mu ?
Bir anda ülkemizin bu kadar korkulu kabusu haline gelen bu denli kene vesilesiyle geçen bu tehlikeli hastalýktan kurtulmanýn reçetesini yapmalýyýz.
Aksi takdirde insanlarýmýz bu kene belasýna her gün yeni, yeni kurbanlar vermeye devam edecektirler.
Ýnþallah biran önce ülkemizin bilim adamlarý bu çalýþmada baþarýlý olurlar Ýnsanlýðýmýzý bu tehlikeden kurtarýrlar.
HZ. ALLAH C.C. AZÝZ MÝLLETÝMÝZÝN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.
|