İstanbul’un, , antalya haberleri, antalyaspor, antalya haber, kepez haberi konyaaltı haber" /> AHMET ARIK | TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI! | Yenigün Gazetesi - Antalya
  22 Kasım 2008 Cumartesi 22:10  Alanyada da Şehit 16:38  Çığırtkanlar cezalandırıldı 09:56  Yangın mücadele timi kurulacak 09:53  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler 09:50  Çöp toplama saatleri değişti 09:48  Antalya’nın kurtuluşu kutlandı 09:48  Sevgisiz dünya olmaz 09:46  Sıcaklık 45 derece 09:45  “Eller Üretimde Ürünler Görücüde” 09:44  LPG’li sistem yoğun ilgi 09:43  
 Çok Okunanlar
 
 Çok Yorumlananlar
 


Yazara Ait Tüm Yazılar
  AHMET ARIK

          elmalicozum@windowslive.com
         TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!

İstanbul’un merkezinde bir şehir


Sanki barış değil, savaş alanıdır.


Hürriyetin, bağımsızlığın değerini bilmeyenler


Bir gün güzelliğe değil, belâya bulanır.


Değerli okuyucularım!


Televizyon görüntülerini izlerken duyduğum üzüntünün haddi hesabının olmadığını belirtmeliyim. Ne biçim işçi, ne biçim sendika başkanı bunlar. Herhalde hürriyet bunlara çok fazla gelmiş. Gariban halkım çaresizlik içinde derdine çare aramakta, oradan oraya koşmaktadır. Bazı televizyoncuların usta kıytırık bazı spikerleri durmadan polisin attığı biber gazını sadece ekrana getirmekte, tek suçlu sanki onlar, yöneticiler, polisler yazıklar olsun. Bu ülkede doğru konuşan, yazan beş kişi yoksa, inanın orada hem hayat zora girer, hem de toprağın altındakilerin kemiği sızlar. Bu vatanın bize nelere mal olduğunu bilmeyen gafillere göz yumanlar bilmem bu dünyadan nasıl ayrılırlar. Bu satırları yazarken iki olay aklıma geldi. Birincisi Osmanlı Devletinin son döneminde Osmanlı-Rus savaşı sonunda imzalanan Ayestafenos(Yeşilköy) anlaşması sırasında Saffet Paşa’nın ağlayarak söylediği sözlerdir. 1878 yılında söylenen sözden çıkaracağımız çok önemli ders vardır. Paşa hem imza atar, hem de der ki:”Ağla gözlerim ağla, bize hicran yaraşır, erkeği olmayan memlekete düşman yaraşır.”


Diğer önemli konu Taksim’e  camii yapımıyla ilgili hatırladığım bir konudur. Taksim, en az 700bin Müslüman, 30bin civarında gayri müslümün oturduğu bir semttir. Mesai saatlerinde sanırım 2,5milyonu bulmaktadır. Burada 14-15 kilise, bir havra gayri müslümlere hizmet verirken bu kadar Müslüman için sadece 3 mescit vardır. 1950 den bu yana bir camii projesi vardır.  Bir ara emekli general Sami Karamısır’ın dernek başkanlığını yaptığı bu dernek bir türlü bunu gerçekleştirememiştir. Anıtlar yüksek kurulu “Tarihi eser vardır.”  Bahanesiyle buna izin vermemiştir. Hem Adnan Menderes hem de Turgut Özal burada bir camii yapımını gerçekleştirememiştir.  Şimdi de bayram adı altında her türlü bozgunculuğun hedefidir.


Değerli dostlar! 01 Mayıs 1977 yılı ülkemiz için kara bir yıldır. Bayram adı altında yapılan tören sırasında 37 insanımız hayatını kaybetti. Şimdi görüyorum da tarihten ibret almayan, milletinden utanmayan, Allah’tan korkmayan sendika yöneticileri, siyasetçiler, görünmeyen mihraklar kan peşindedir. Doğrusu edep, hayanın kaybolduğu bir ortamda yaşıyoruz. Allah bu gariban milleti korusun diyecek sözüm çok ama faydasının olmayacağını biliyorum, ne var ki gönül buna razı değil, Allah bunları da ıslah etsin dileğiyle sağlıcakla kalın.

2008-05-05 Bu yazı  402  kere okundu Yazıcıya Yolla
Son Yazıları:

TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!
SAF MİLLETİN KURNAZ SİYASETÇİLERİ
ON BEŞLİLER ÇANAKKALE’DE
YORUMLAR
BU YAZIYA YORUMUNUZU EKLEYİN
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.6711 1.6792
Euro 2.1032 2.1133
Untitled Document
  Hava Durumu
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
Yazarlarimiz
ENVER ÖZTÜRK
Geleceğin yarınını görememek?
ZEYYAT ŞAHİN
DÜŞ YOLCULUĞU
HAKAN ÇIRAK
BİRAZ BİRAZ…
ALİKEMAL BİRİNCİ
Kalenema Vadisi’nin isyanı
MÜRSEL NAMLI
KENE
EBUBEKİR SAĞLAM
Embesiller sizi!..
ERDOĞAN KIRMIZIOĞLU
TOGAN YAZI- ŞİİR KÖŞESİ
AHMET ARIK
TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!
CİHAT RAMAZAN GÜRBÜZ
BUNLAR MI DARBE YAPACAK?
Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Optimizasyon IE 5+ ve FF1+[ 1024 x 768 ] & Macromedia Flash
Tüm içerikler deneme yayını için eklenmiştir.