07 Eylül 2008 Pazar 04:59  Alanyada da Şehit 16:38  Çığırtkanlar cezalandırıldı 09:56  Yangın mücadele timi kurulacak 09:53  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler 09:50  Çöp toplama saatleri değişti 09:48  Antalya’nın kurtuluşu kutlandı 09:48  Sevgisiz dünya olmaz 09:46  Sıcaklık 45 derece 09:45  “Eller Üretimde Ürünler Görücüde” 09:44  LPG’li sistem yoğun ilgi 09:43  
 Çok Okunanlar
 Alanyada da Şehit
 Çok Yorumlananlar
 


ZEKİ İNSANLARLA ARKADAŞLIK KURUN
Akdeniz Üniversitesinde (AÜ) öğrencilere seslenen HP Türkiye Genel Müdürü S. Şahin Tulga, öğrencilere zeki insanlarla arkadaşlık kurmalarını önerdi.

HP Türkiye Genel Müdürü S, Şahin Tulga ve Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen ''1. Akdeniz Üniversitesi & İş Dünyası Sinerji Zirvesi''nde birer konuşma yaptılar. 


Özel yaşamı ile iş yaşamından başarı ve başarısızlık örnekleri veren Tulga, iş görüşmesi ve iş geliştirme konusunda öğrencilere önerilerde bulundu. Öğrencilerin ya da iş hayatına atılanların zeki insanlarla arkadaşlık etmeleri, çevrelerini geliştirmeleri, ziyaret ettiği yerleri iyi tanımaları, yurt dışı ilişkilerini iyi kurmaları ve geliştirmeleri, kimseyi küçümsememeleri ve kin tutmamaları konusunda uyaran Tulga, mücadeleden korkmamaları, marka yaratmaları ve başarıyı paylaşmaları konusunda önerilerde bulundu. Tulga, öğrencilere şunları söyledi:  ''Sadece sınıfı geçmeye uğraşmayın. Zeki insanlarla arkadaşlık kurun. Zeki arkadaşlar, kişinin zekasını artırır. Çalıştığınız yerde iz bırakın. Marka yaratın. Marka müthiş bir gelecek vaat ediyor. Ben Şahin Tulga markasını yaratmaya çalışıyorum. Araştırmacı olun. Özgüvenli olun. Rahat olun. Türkiye'nin en önemli problemlerinden biri de lider yetiştirememek. İş görüşmelerine gittiğinizde özgüvenli olun.''   Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de, Türkiye'de yaşamaktan, yatırım yapmaktan ve kendi kültürünü yaşatmaktan mutlu olduğunu söyledi.  Türkiye'nin gelişememesinin, gerekli üretim, pazarlama, planlama yapılamaması ve serbest piyasa koşullarına göre rekabet edilemeyişinden kaynaklandığını savunan Özdilek, gelişmiş ülkelerde 16-18 yaşına gelen her gencin çalışmaya başladığına işaret etti.


Türkiye'de işsizlik sorunu olduğunu dile getiren Özdilek, gençlerden, yaz aylarında mutlaka çalışmalarını ve bir yabancı dil öğrenmelerini istedi.  Türkiye'nin daha fazla üretip satarak kalkınabileceğini, yabancı sermayenin ülkeye girişinin çok etkili olduğunu anlatan Özdilek, ''Bu ülke gençlerle gelişecek. Vergisini doğru dürüst ödeyenler teşvik edilmeli. Özel sektöre teşvikler sağlanmalı. Özelleştirmeler, yatırımlar, doğru ellere, doğru şekilde verilmeli. Rantabl üretim yapılmadığı sürece kaynak israfı artar. Kendi ülkemizi sevmeliyiz ve özgüvenli olmalıyız. Ülkemizin gelişmeye şiddetle ihtiyacı var'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Çakmakoğlu, Hüseyin Özdilek ve S. Şahin Tulga'ya plaket ve çiçek verdi.  Özdilek ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. 


 




10:24:35
07 Eylül 2008
Bu haber  98  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.2362 1.2422
Euro 1.7613 1.7698
Untitled Document
  Hava Durumu
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
Yazarlarimiz
ENVER ÖZTÜRK
Geleceğin yarınını görememek?
ZEYYAT ŞAHİN
DÜŞ YOLCULUĞU
HAKAN ÇIRAK
BİRAZ BİRAZ…
ALİKEMAL BİRİNCİ
Kalenema Vadisi’nin isyanı
MÜRSEL NAMLI
KENE
EBUBEKİR SAĞLAM
Embesiller sizi!..
ERDOĞAN KIRMIZIOĞLU
TOGAN YAZI- ŞİİR KÖŞESİ
AHMET ARIK
TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!
CİHAT RAMAZAN GÜRBÜZ
BUNLAR MI DARBE YAPACAK?
Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Optimizasyon IE 5+ ve FF1+[ 1024 x 768 ] & Macromedia Flash
Tüm içerikler deneme yayını için eklenmiştir.