07 Eylül 2008 Pazar 04:57  Alanyada da Şehit 16:38  Çığırtkanlar cezalandırıldı 09:56  Yangın mücadele timi kurulacak 09:53  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler 09:50  Çöp toplama saatleri değişti 09:48  Antalya’nın kurtuluşu kutlandı 09:48  Sevgisiz dünya olmaz 09:46  Sıcaklık 45 derece 09:45  “Eller Üretimde Ürünler Görücüde” 09:44  LPG’li sistem yoğun ilgi 09:43  
 Çok Okunanlar
 Alanyada da Şehit
 Çok Yorumlananlar
 


ÖĞRENCİLERE OKS HİPNOZU
Antalya da ilköğretim öğrencileri, OKS sınavı öncesi motivasyon eksiklikleri ve sınav kaygılarıyla ilgili sorunlarını ortadan kaldırmak için hipnoz eğitimi aldı.

Pusula Eğitim ve Kişisel Gelişim Danışmanlık Merkeziden NPL uzmanı Müge Kasaroğlu ve Sosyolog NPL ve Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek, Antalya merkezde üç şubesiyle eğitim veren Güneş Dershanesi öğrencilerine 2 hafta sonra girecekleri OKS sınavında motivasyon ve sınav kaygılarıyla ilgili sorunlarına yardımcı olmak için bilgi verdi.


Antalya Koleji Kültür salonunda düzenlenen eğitime katılan öğrencilere ilk etapta NPL uzmanı Müge Kasaroğlu, başarılı olmanın ve hedeflere ulaşmanın yollarını anlattı. Öğrencilere beynimize hükmederek ulaşamayacağımız hedef yok diyen, Sosyolog NPL ve Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek, hipnozun tanımını yaparak, kişinin zihnini nasıl kontrol edebileceğini açıkladı. Tüm öğrencilerden gözlerini kapamalarını isteyen Şenyürek, aynı anda herkesi özel müzik eşliğinde transa davet ederek hipnoz etti. Birçok öğrencihipnoz olurken, verilen telkinlere uyarak, yerine getirdi. Yaklaşık 20 dakika süren hipnoz işleminin ardından öğrencilerden gözlerini açmasını isteyen Şenyürek, hipnoz esnasında verdiği telkinler nedeniyle kollarında ağırlık ve ağrı hisseden öğrencileri sahneye alarak yeni telkinler verdi. Sosyolog NPL ve Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek'in verdiği telkinlerle zihinlerinde yolculuğa çıkan öğrenciler, kimi kollarının arasında bir cisim olduğu düşüncesiyle kimi ise ayağa kalkmaması gerektiğini hissederek, uzun süre aynı pozisyonda kaldı. Bazı öğrenciler ise sayı saymayı da unuttu. Uzman Şenyürek'in telkinleriyle geri dönen öğrenciler, hipnozun etkisinde kalarak zaman kavramını unutup, kendilerine geldiklerinde hislerini anlattı. Hayatta bazı insanların başarılı bazılarının ise neden başarısız olduğuna dikkat çeken NPL uzmanı Bülent Şenyürek, kişinin bilinçaltının kontrolünü eline aldığı zaman yapamayacağı bir şey olmadığını ve hipnoz sayesinde bunu da öğrencilere hissettirdiklerini vurguladı.




11:59:23
07 Eylül 2008
Bu haber  133  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.2362 1.2422
Euro 1.7613 1.7698
Untitled Document
  Hava Durumu
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
Yazarlarimiz
ENVER ÖZTÜRK
Geleceğin yarınını görememek?
ZEYYAT ŞAHİN
DÜŞ YOLCULUĞU
HAKAN ÇIRAK
BİRAZ BİRAZ…
ALİKEMAL BİRİNCİ
Kalenema Vadisi’nin isyanı
MÜRSEL NAMLI
KENE
EBUBEKİR SAĞLAM
Embesiller sizi!..
ERDOĞAN KIRMIZIOĞLU
TOGAN YAZI- ŞİİR KÖŞESİ
AHMET ARIK
TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!
CİHAT RAMAZAN GÜRBÜZ
BUNLAR MI DARBE YAPACAK?
Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Optimizasyon IE 5+ ve FF1+[ 1024 x 768 ] & Macromedia Flash
Tüm içerikler deneme yayını için eklenmiştir.