21 Ağustos 2008 Perşembe 07:16  Çığırtkanlar cezalandırıldı 09:56  Yangın mücadele timi kurulacak 09:53  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler 09:50  Çöp toplama saatleri değişti 09:48  Antalya’nın kurtuluşu kutlandı 09:48  Sevgisiz dünya olmaz 09:46  Sıcaklık 45 derece 09:45  “Eller Üretimde Ürünler Görücüde” 09:44  LPG’li sistem yoğun ilgi 09:43  Ufo müzesi açıldı 09:42  
 Çok Okunanlar
 
 Çok Yorumlananlar
 


KAÇAK ET KONTROL ALTINA ALINMALI
Sınır illerinden yurda kaçak sokulan kaçak etler insan sağlığını tehdit ediyor. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Antalya da et tüketiminin artacağını belirterek, hayvan girişlerinin kontrol altına alınm

Yardımcı yurda kaçak et sokanların PKK terörü kadar ülkeye ve insanlara zarar verdiğini kaydetti. Başkan Yardımcı ayrıca otellerde kullanılan etlere marinasyon sistemi uygulanarak müşterilerin kandırıldığını ileri sürdü.


Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonlar sonrasında sınır illerinde yurda büyük oranda kaçak et getiren şebeke çökertildi. İnsan sağlığı için son derece zararlı olan kaçak etler, aynı zamanda ekonomiye de ciddi zarar veriyor. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte et tüketiminin artacağına işaret ederek yetkilileri önlem almaya çağırdı. Yardımcı yurda kaçak et sokanların PKK terörü kadar ülkeye ve insanlara zarar verdiğini kaydetti. Vatandaşları hazır kıyma almamaları konusunda da uyaran Başkan Yardımcı, hazır kıymanın tüketilmemesi için kampanya başlatacaklarını bildirdi.


Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Avrupa ülkelerinde ete lezzet ve erken pişmesi için kullanılan marinasyon yönteminin Türkiye’de etin içine su şırınga edilerek kullanıldığını söyledi. Böylece etin daha ağır çektiğine dikkat çeken Yardımcı, bu işlemin büyük entegrelerde yapıldığını ve etlerin otellere pazarlandığını ifade etti.Yardımcı, otellere et veren bazı işletmelerin ete marinasyon sistemini işin hilesine kaçarak uyguladığını söyledi. Başkan Yardımcı, “Avrupa ülkelerinde marinasyon sistemi ete lezzet vermesi ve etin erken pişmesi için uygulanır. Türkiye’de ise marinasyon işleminin tam tersi yapılarak şırınga ile etin içerisine su veriliyor. Böylece et daha ağır çekiyor” şeklinde konuştu.


Hükümetin yasayla kasaplık mesleğinin sonunu hazırladığını ileri süren Yardımcı, “Bunlar bizi bitirecek. Hepimiz kepenk kapatıp, süper marketlerde çırak olarak çalışacağız. Yasadan tüm esnaf yararlanmalı. Hükümet öncelikle denetim mekanizmasını sağlamalıdır. Hazır kıymanın sağlıklı olduğunu denetleyebilecekse, böyle bir mekanizma kurduysa, kasaplara da hazır kıyma satma izni vermelidir. Sadece belli bir grup yararlanacaksa yasanın iptal edilmesi için imza kampanyaları başlatırız” dedi.


 




10:20:00
21 Agustos 2008
Bu haber  113  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.1865 1.1922
Euro 1.7550 1.7635
Untitled Document
  Hava Durumu
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
Yazarlarimiz
ENVER ÖZTÜRK
Geleceğin yarınını görememek?
ZEYYAT ŞAHİN
DÜŞ YOLCULUĞU
HAKAN ÇIRAK
BİRAZ BİRAZ…
ALİKEMAL BİRİNCİ
Kalenema Vadisi’nin isyanı
MÜRSEL NAMLI
KENE
EBUBEKİR SAĞLAM
Embesiller sizi!..
ERDOĞAN KIRMIZIOĞLU
TOGAN YAZI- ŞİİR KÖŞESİ
AHMET ARIK
TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!
CİHAT RAMAZAN GÜRBÜZ
BUNLAR MI DARBE YAPACAK?
Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Optimizasyon IE 5+ ve FF1+[ 1024 x 768 ] & Macromedia Flash
Tüm içerikler deneme yayını için eklenmiştir.