05 Eylül 2008 Cuma 01:03  Alanyada da Şehit 16:38  Çığırtkanlar cezalandırıldı 09:56  Yangın mücadele timi kurulacak 09:53  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler 09:50  Çöp toplama saatleri değişti 09:48  Antalya’nın kurtuluşu kutlandı 09:48  Sevgisiz dünya olmaz 09:46  Sıcaklık 45 derece 09:45  “Eller Üretimde Ürünler Görücüde” 09:44  LPG’li sistem yoğun ilgi 09:43  
 Çok Okunanlar
 Alanyada da Şehit
 Çok Yorumlananlar
 


ÖDEMELER AKSIYOR ÇEKLER GERİ DÖNÜYOR
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, Kemer deki üyelerin sorunlarını ve çözüm önerilerini belirlemeye yönelik bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Uras, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, Meclis Başkanı Salim Güllüpınar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Davut Çetin, sayman Üye Mustafa İssi, Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Selçuk, Enver Barış, Meclis üyeleri Ali Peker, Nafiz Tanır, Yeliz Gül Ege ile meslek komitesi üyeleri ve çok sayıda ATSO üyesi katıldı.


Toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Başkanı Kemal Özgen, ekonomik durgunluk nedeniyle birçok sektörde ödemelerin aksadığını ve çeklerin geri döndüğünü söyledi. Antalya'nın kendine özgü üç temel sorununun olduğunu belirten Özgen, "Turizm sezonu çok kısa ve 6 ay. Ağustos ayında 1 buçuk milyon, Aralık ayında 150 bin turist geliyor. Kışın otellerin yüzde 80'i kapanıyor. Turizme dönük iş yapan bir mağaza normal bir işyerinin iki katı maliyetle çalışıyor. Turizmi on iki aya yayalım diyoruz, ama bu söylemekle olmuyor. Tesislerin çoğu deniz turizmine dönük kurulmuş durumda. Kent turizmi, kültür turizmi, kongre ve eğlence turizmi altyapısı halen çok zayıf. Antalya gibi bir şehir merkezinde dahi insanları çekecek bir şey yok. Mart-Nisan aylarında Antalya'da akşamları restoranlar boş. Bir turisti oyalayacak, cezbedecek fazla yer yok. İkinci sorun, turist sayısı artsa da gelirin artmaması. Üçüncü bir sorun da var ki, bizim en çok üstünde durduğumuz sorundur. O da sektörlerde arz fazlası, işyeri enflasyonudur” dedi.
Antalya'nın turizm nedeniyle Türkiye'de nüfus başına en çok işyeri olan il durumunda olduğunu kaydeden Özgen, "Her binanın altı işyeri oluyor. Turizm var diye herkes bir mağaza açıyor. Herkes turizme güveniyor. Ama artık her otelde zaten marketi, giyim, halı mağazası, her şeyi var. Buna bir de büyük mağazalar ekleniyor. Turistin çoğu otelden çıkmıyor. Çıkan da turla belirli yerlere gidiyor. Hükümetten ve belediyelerden talep ettiğimiz iki tedbir var. Artık işyeri açılışlarına mutlaka bir sınırlama getirilmelidir. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Ticari alanların planlanması ve sınırlanması şarttır” diye konuştu. 2005 yılında ATSO'nun Kemer'deki aktif üye sayısının bin 102 iken, 2008 yılında bu rakamın bin 879'a çıktığını belirten Özgen, 2 buçuk yılda kuyumcu sayısının 96'dan 134'e, yeme içme yerlerinin 97'den 196'ya çıktığını söyledi. Kemer'de özellikle hanutçuluk, güvenlik, altyapı sorunları ve yabancı eleman çalıştırılması konusunda sıkıntıların olduğunu belirten Özgen, şunları söyledi; "Sadece dışardan beklemekle de sorun çözülmez. Mutlaka ticaret sektörü, faaliyet kollarına göre bir araya gelip, birlik olmalıdırlar. Bakın, Antalya'da şehir merkezine turist alışverişe gelmiyordu. Kale Kapısı'ndaki arkadaşlar bir araya geldi. Biz de destek olduk. İki senedir Kale Kapısı'na alışveriş turu yapılıyor. Hanutçuluk gibi sorunlar da bir nebze azaldı. Bu nedenle mutlaka birlik olmayı öğrenmemiz gerek. Bizim bu konuda destek olmamız gerekirse oluruz.”
Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz da, markalaşmanın önemine dikkat çekerek, “Kemer'in içinde hafta sonu sivil olarak 4 saat turist gibi dolaştım. Bazı kötü görüntülerle karşılaştım. Biz öncelikle ticareti bir kenara bırakıp, Türk milletinin onurunu zedeleyecek davranışlardan kaçınmalıyız. Olaya sadece para kazanmak olarak bakamayız. Kemer'i markalaştırmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bütün tesislerimizle, bütün kurumlarımızla bir bütün olarak markalaşma peşinde koymalıyız” dedi. Kemer'de turiste yönelik olumsuz davranışları önlemek için hanutçuluk timi ve kameralı ekipler oluşturduklarını da kaydeden Yavuz, önümüzdeki günlerde GATAB'ın katkısıyla MOBESE sisteminin kurulması için çalışmalara başlayacakları sözlerine ekledi. GATAB Başkanı Yusuf Uras da, turistik bölgede yatak sayısından fazla mağaza bulunduğunu belirterek, işyeri enflasyonundan yakındı. Kemer'deki ATSO üyeleri, toplantıda özellikle hanutçuluk, başta Rusça olmak üzere yabancı dil bilen eleman sıkıntısı ve trafik yoğunluğundan şikayet ederken, ilçeye kruvaziyer liman yapılması, uluslararası festival düzenlenerek kış turizminin canlandırılması önerilerinde bulundu.




13:23:24
05 Eylül 2008
Bu haber  82  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
 MEHMET FATİH ÖZBAĞCI  2008-05-15
  ATSO ÇALIŞMASI
 İYİ ÇALIŞIYORSUNUZ.MEHMET FATİH ÖZBAĞCI
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.2362 1.2422
Euro 1.7613 1.7698
Untitled Document
  Hava Durumu
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
Yazarlarimiz
ENVER ÖZTÜRK
Geleceğin yarınını görememek?
ZEYYAT ŞAHİN
DÜŞ YOLCULUĞU
HAKAN ÇIRAK
BİRAZ BİRAZ…
ALİKEMAL BİRİNCİ
Kalenema Vadisi’nin isyanı
MÜRSEL NAMLI
KENE
EBUBEKİR SAĞLAM
Embesiller sizi!..
ERDOĞAN KIRMIZIOĞLU
TOGAN YAZI- ŞİİR KÖŞESİ
AHMET ARIK
TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!
CİHAT RAMAZAN GÜRBÜZ
BUNLAR MI DARBE YAPACAK?
Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Optimizasyon IE 5+ ve FF1+[ 1024 x 768 ] & Macromedia Flash
Tüm içerikler deneme yayını için eklenmiştir.