05 Eylül 2008 Cuma 07:17  Alanyada da Şehit 16:38  Çığırtkanlar cezalandırıldı 09:56  Yangın mücadele timi kurulacak 09:53  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler 09:50  Çöp toplama saatleri değişti 09:48  Antalya’nın kurtuluşu kutlandı 09:48  Sevgisiz dünya olmaz 09:46  Sıcaklık 45 derece 09:45  “Eller Üretimde Ürünler Görücüde” 09:44  LPG’li sistem yoğun ilgi 09:43  
 Çok Okunanlar
 Alanyada da Şehit
 Çok Yorumlananlar
 


MEMURA ENFLASYON ZAMMI
Memur konfederasyonlarıyla toplu sözleşme sürecindeki yazılı taahhüde göre memurlar, Ocak-Haziran dönemi tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) enflasyonunun yüzde 5,2 nin üzerindeki bölümünü, enflasyon zammı olarak alacaklar.

Maliye Bakanlığı, şimdi Ocak-Mayıs döneminde yüzde 6,38 olarak belirlenen enflasyonda, haziran rakamlarını bekliyor.Maliye Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile bu yılın ilk yarısında memur ve sözleşmeli maaşlarına ortalama yüzde 2 zam yapılırken, katsayılar, düşük maaşlı memura yüksek, yüksek maaşlı memura ise düşük zam olacak şekilde belirlendi.Bu şekilde en düşük memur maaşındaki artış, aile yardımı dahil yüzde 5,2, aile yardımı hariç yüzde 5,7 olarak hesaplandı.
Maliye Bakanlığı, şimdi 3 Temmuz'da ilan edilecek haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Haziran enflasyonun belirlenmesinin ardından, tüketici fiyatlarında 6 ayda kaydedilen artış, memur, sözleşmeli ve memur emeklilerinin enflasyon farkının hesaplanmasında belirleyici olacak. Böylece 6 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerinin yüzde 2'lik temmuz zammına ilave edilecek enflasyon farkı belirlenecek.Aile yardımı dahil en düşük memur maaşındaki artış olan yüzde 5,2'nin üzeri, maaşlara enflasyon farkı olarak yansıtılacak. Bunun üzerine de, yüzde 2'lik Temmuz zammı ilave edilecek. Memur maaş katsayıları, yeni artış oranlarına göre yeniden düzenlenecek ve 15 Temmuz'da memur ve sözleşmeliler zamlı maaşlarını alacak. Aynı şekilde memur ve sözleşmelilere 14 günlük zam farkları da ödenecek.Memur emekli maaşları da yeni katsayılara göre hesaplanacak ve zam farklarıyla birlikte yeni maaşlar hesaplara yatacak.




10:14:57
05 Eylül 2008
Bu haber  81  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.2362 1.2422
Euro 1.7613 1.7698
Untitled Document
  Hava Durumu
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
ANKARA
Yazarlarimiz
ENVER ÖZTÜRK
Geleceğin yarınını görememek?
ZEYYAT ŞAHİN
DÜŞ YOLCULUĞU
HAKAN ÇIRAK
BİRAZ BİRAZ…
ALİKEMAL BİRİNCİ
Kalenema Vadisi’nin isyanı
MÜRSEL NAMLI
KENE
EBUBEKİR SAĞLAM
Embesiller sizi!..
ERDOĞAN KIRMIZIOĞLU
TOGAN YAZI- ŞİİR KÖŞESİ
AHMET ARIK
TAKSİM’DE İŞÇİ BAYRAMI!
CİHAT RAMAZAN GÜRBÜZ
BUNLAR MI DARBE YAPACAK?
Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Optimizasyon IE 5+ ve FF1+[ 1024 x 768 ] & Macromedia Flash
Tüm içerikler deneme yayını için eklenmiştir.