Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 12 Aralık 2007 tarihinde yürütmeyi durdurma istemi ile dava açtıklarını belirtirken 1. İdare Mahkemesi’nin 2007/1938 esas nolu kararı ile 28 Şubat 2008 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi.Konyaaltı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki sahil tartışmasında yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi. Antalya Defterdarlığı Ağustos 2007 tarihli yazısı ile sahildeki işgallerin kaldırılması noktasında Konyaaltı Belediyesi’ne 30 Temmuz tarihine kadar süre vermişti. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise yaptığı açıklama ile Valiliğin inşaat yasağı bulunması nedeniyle yıkımı gerçekleştiremediğini dile getirmişti.
Yaşanan gelişmelerin ardından Antalya Defterdarlığı ile Konyaaltı Belediyesi arasında yapılan protokol iptal edilirken 19 Ekim 2007 tarihinde Büyükşehir Belediyesi sahillerin kendilerine verilmesi noktasında başvuruda bulunarak sahilleri almıştı.Konu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de gelmiş ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yargı kararının beklenilmeden devrinin yapılmasının yanlış olduğunu dile getirerek meclisi terk etmişti.Buna karşın Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Defterdarlığı arasında 20 Şubat 2008 tarihinde protokol yapılarak Konyaaltı sahili Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti.
Antalya İdare Mahkemesi ise 2007/1938 esas no ve 28 Şubat 2008 tarihli kararı ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise düzenlediği basın toplantısı ile esas kararı beklediklerini ve son karara göre sahilin yeniden kendilerine verilmesi durumunda işgalleri yıkacağını söyledi.18 Nisan 2008 tarihinde 10’uncu görev yılına gireceğini belirten Başkan Böcek, Konyaaltı’nın bir hayali olduğunu söyledi ve “15 Şubat 2008 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge vererek yargı kararının beklenilmesi gerektiğini söyledik dinletemedik. İlk kez orada bir meclisi terk ettim ve ‘keser döner sapa döner gün gelir hesap döner’ demiştim. 12 Aralık 2007 tarihinde yürütmeyi durdurma istemi ile dava açtım. 1. İdare Mahkemesi de bizleri haklı görerek yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bundan sonra esas kararı bekleyeceğiz. Kararın ardından gerekli işgallerle ilgili gerekenler yapılacaktır” şeklinde konuştu.