''Tartışmalara yeni boyutlar ekleme gibi bir düşünce içerisinde değilim'' diyen Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bugün gazetelerde yer alan beyanatıyla ilgili sorulara da şu yanıtı verdi: ''Ben Adalet Bakanı olarak değerlendirme yaptım. Hükümet adına da Sayın Cemil Çiçek değerlendirme yaptı. Her şey kamuoyunun önünde cereyan ediyor. Sayın Yargıtay Başkanının bugün basına da yansıyan (Bu konudaki tartışmaları daha fazla uzatmayalım) şeklindeki veya benim öyle algıladığım değerlendirmesini, büyük bir anlayışla karşıladığımı ifade etmek istiyorum. İki gün önce (Keşke böyle bir bildiri yayımlanmasıydı, biz de bir açıklama yapmak zorunda kalmasaydık) diye bir değerlendirme yapmıştım. Onu tekrar hatırlatıyorum.''
Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yaptığı açıklamaların da hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, ''Açıklamalar ortadır. Herkes bu açıklamalardan gerekli sonuçları çıkarır. Yeni bir cümle, yeni bir ifadede bulunmak istemiyorum'' diye konuştu.
Adalet Bakanı Şahin, bugün partisinin İl Danışma Kurulu, yarın, 4 gündür devam eden Yargı Teşkilatı Toplantısı'nın kapanışlarına katılacağını anımsatarak, ''Her zaman söylediğim gibi hükümet olarak işlerimize bakıyoruz. Türkiye'nin çözüm bekleyen yığınla sorunu var. Bu sorunlarla uğraşmak AK Parti iktidarı olarak öncelikli meselemiz, hedefimizdir'' dedi.
Yargıtay toplantısı
Bakanı Şahin, ''Hepimizin temel amacı, bu ülkede yargı teşkilatının vatandaşlarımızın arzu ettiği şekilde hızlı çalışabilmesi, verimli çalışabilmesi ve böylece gerçekten mülkün temelinin adalet olduğunu bir kez daha uygulamalarımızla ortaya koymamızdır'' dedi. Bakan Şahin, Adalet Bakanlığı'nın üst düzey bürokratlarının katılımıyla 6 gün süren toplantıya 307 yargı personelinin davet edildiğini söyledi. Şahin, ''Davet edilen 307 arkadaşımızdan 304'ü toplantıya katıldı. Dolayısıyla katılım yüzde 99 gibi bir oranda gerçekleşti'' dedi. Toplantıya ilgi gösteren yargı mensuplarına teşekkür eden Bakan Şahin, toplantı süresince çok yararlı çalışmalar yapıldığına inandığını vurguladı. Yargı Teşkilatı Toplantısı'nın 2 yılda bir yapılırken, bundan sonra her yıl yapılmasına karar verdiklerini de anlatan Şahin, ''Çünkü konuşulan konulardan ziyade Türkiye'nin muhtelif yerlerinde yargı erkini omuzlamış olan başsavcılarımızın, komisyon başkanlarımızın, Bölge İdare Mahkemesi başkanlarımızın bir araya gelmeleri, aralarında iletişim kurmaları, tanışmaları kuşkusuz ki kaynaşma ve dayanışmayı da gündeme getiriyor. Ben de son derece yararlandım'' diye konuştu.
Bakan Mehmet Ali Şahin, toplantıda yargı mensuplarının ''Çok ilginç, değerli görüş ve önerilerle'' geldiklerini anlatarak, şöyle konuştu: ''Bundan önce 2006'da yapılan toplantıda 173 öneri gelmiş. Adalet Bakanlığımız bunların hepsini tespit etmiş ve bunlardan 72'si gerçekleştirilmiş. Zannediyorum tam rakam verilmedi ama, bu toplantıda da 200 civarında savcı ve hakim arkadaşlarımızdan, gerek yargı alanıyla ilgili yeni yasal düzenleme bağlamında, gerekse idari bakımdan hem Adalet Bakanlığımıza, hem Cumhuriyet savcılıklarımıza düşen görevlerle ilgili öneriler geldi. Bunların da önemli bir bölümünü önümüzdeki süreç içinde gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Hepimizin temel amacı, bu ülkede yargı teşkilatının vatandaşlarımızın arzu ettiği şekilde hızlı çalışabilmesi, verimli çalışabilmesi ve böylece gerçekten mülkün temelinin adalet olduğunu bir kez daha uygulamalarımızla ortaya koymamızdır. Tüm arkadaşlarımız bu duyarlılıkla toplantıya katıldılar, katkı sağladılar. Bana göre çok yararlı bir toplantı olmuştur.''