Annesi okuyan çocuklar daha başarılı

Annesi okuyan çocuklar daha başarılı
 Muhabir
Kendisi 14 yaş civarında iken annesi yükseköğretim mezunu olan fertlerin, şu anki eğitim seviyesi incelendiğinde, %2,7'sinin lise altı, %13,7'sinin lise ve dengi, %83,5'inin ise yükseköğretim mezunu olduğu görüldü.

AİLESİYLE BİRLİKTE AYNI DÜZEYİ PAYLAŞTI

Yine 14 yaş civarında iken babası yükseköğretim mezunu olan fertlerin %4,4'ünün lise altı, %16,0'ının lise ve dengi, %79,5'inin ise yükseköğretim mezunu olduğu belirlendi.
Fert 14 yaş civarında iken annesi lise altı eğitim seviyesini bitirenlerin şu anki eğitim durumu incelendiğinde %56,3'ünün lise altı, %21,9'unun lise ve dengi, %21,9'unun ise yükseköğretim mezunu olduğu görüldü. Fertler 14 yaş civarında iken babası lise altı eğitim seviyesini bitirenlerin ise %60,0'ının lise altı, %21,5'inin lise ve dengi, %18,4'ünün ise yükseköğretim mezunu olduğu tahmin edildi.

annesi-okuyan-cocuklar-daha-basarili2.jpg

EN YÜKSEK GELİR GRUBUNDA

Geçmişte babası ve şu an kendisi işveren veya kendi hesabına çalışanların oranı %14,5 oldu. Fertler 14 yaş civarında iken babası işveren veya kendi hesabına çalışanların %39,2'si şu an ücretli, maaşlı veya yevmiyeli, %14,5'i işveren veya kendi hesabına, %5,6'sı ücretsiz aile işçisi olarak çalışırken bu fertlerin %40,6'sının ise iktisaden faal olmadığı görüldü. Geçmişte maddi durumu çok kötü olan fertlerin %16,5'i şu an en yüksek gelir grubunda. Kendisi 14 yaş civarında iken ailesinin maddi durumunu "çok kötü" olarak belirtenlerin %16,5'i şu an en yüksek yüzde 20'lik gelir grubunda yer alırken, %25,5'i ise en düşük grupta yer aldı. Kendisi 14 yaş civarında iken ailesinin maddi durumunu "çok iyi" olarak belirtenlerin %40,6'sı şu an en yüksek gelir grubunda iken %7,6'sı ise en düşük grupta oldu.”


YÜZDE 47 ORANI KİRADA OTURUYOR

Fert 14 yaş civarında iken ev sahibi olanların %57,7'si şu an oturduğu konutta yine ev sahibi. Görüşülen fertler 14 yaş ve civarında iken ailesi "ev sahibi" olanların, %57,7'sinin şu an oturduğu konutta mülkiyet durumu "ev sahibi", %26,3'ünün ise "kiracı" olduğu tahmin edildi. Yine fert 14 yaş civarında iken mülkiyet durumu "kiracı" olanların, %40,0'ı şu an oturduğu konutun sahibi iken %47,7'sinin ise kirada oturduğu görüldü.”


TATİL MASRAFINI KARŞILAYAMADI

“Fertler 14 yaş civarında iken maddi olarak tatile gidemeyenlerin %69,1'i şu anda da gidemiyor. Fertler 14 yaş civarında iken, tüm ailesiyle bir haftalık tatil masrafını karşılayabilen hanelerde yaşayanların %59,6'sının şu anki hanesi ile bir haftalık tatil masrafını karşılayabildiği, maddi yetersizlik nedeniyle tatil masrafını karşılayamayan hanelerde yaşayanların ise %69,1'inin şu anki hanesi ile de bu masrafı karşılayamadığı görüldü.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.