Camiyi seviyoruz namazla buluşuyoruz

Camiyi seviyoruz namazla buluşuyoruz
Kırıkkale İl Müftülüğü Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz projesini hayata geçiriyor. Projeyle ara tatil dönemlerinde çocukların cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.

5 VAKİT NAMAZA DEVAMLILIKLARI PUANLANACAK

Konuyla ilgili Kırıkkale İl Müftülüğünden yapılan açıklamada “Projenin amacı; okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmaktır. Söz konusu programa katılan çocukların listesi hazırlanacaktır. Programa katılan çocukların durumlarının değerlendirilmesi EK-2 forma işlenecektir. Çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri üzerinden değerlendirmeleri yapılacaktır. Beş vakit namazlarda puanlar sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan olarak yazılacaktır. Çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan verilecektir” ifadelerine yer verildi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Açıklamanın devamında “Puanların toplanması sonucunda İl genelinde dereceye giren birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinciye Müftülüğümüzce belirlenecek olan bir tarihte ödüller verilecektir. Puanların toplanması sonucunda İl genelinde en yüksek puan alan 1. öğrenciye 1000 TL, 2. öğrenciye 750 TL, 3. öğrenciye 500 TL, 4. öğrenciye 400 TL, 5. öğrenciye 300 TL ödül verilecektir. Puanların eşit olması halinde dereceye giren öğrenciler kura sonucuna göre belirlenecektir. Katılımcı bütün öğrencilere cami görevlileri tarafından çeşitli hediyeler ve ikramlıklar verilecektir” denildi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.