Bahşılı'da süne mücadelesi devam ediyor

Bahşılı'da süne mücadelesi devam ediyor
 Muhabir
Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, süne mücadelesi kapsamında Merkez ve köylerde süne ve kımıl zararlısı sörvey çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MÜCADELE REÇETELERİ VERİLİYOR

Hububat ekili arazilerde süne zararlısının görüldüğü yerlerde üreticilere gerekli bilgilendirmeler yapılmakta ve mücadele reçeteleri veriliyor. Teknik personeller, Merkez ve köylerde hububat ekili arazileri gezerek süne ve kımıl zararlılarının yaygınlık ve yoğunluk durumunu belirlemek için saha çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, arazilerde ölçüm ve gözlemler yapılmakta ve zararlı popülasyonu hakkında detaylı bilgiler toplanıyor.

bahsilida-sune-mucadelesi-devam-ediyor2.jpg

MÜCADELE YÖNTEMLERİ ANLATILIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, “Sörvey çalışmaları sonucunda süne zararlısının görüldüğü yerlerde, üreticilere bu konuda bilgilendirmeler yapılmaktadır. Zararlı ile mücadele için hangi ilaçların kullanılacağı ve hangi dozlarda uygulanması gerektiği konusunda üreticilere reçeteler verilmektedir. Ayrıca, mücadele yöntemleri ve zararlının kontrol altına alınması için alınması gereken önlemler hakkında da üreticilere tavsiyelerde bulunulmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.