Bu lezzeti sadece Ahılı köyünde bulabilirsiniz

Bu lezzeti sadece Ahılı köyünde bulabilirsiniz
 Muhabir
Kırıkkale’nin unutulmayan lezzetleri ve tatları arasında birçok çeşit ürünler yer alıyor. Bu ürünler arasında tarihi geçmişe tutanlar arasında ‘Homa Yemeği’ yer alıyor.

Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez, bu yemeğin tarihi lezzetini anlattı.

UNUTULMAYAN BİR LEZZET

Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez, unutulmaya yüz tutmuş ama damaklarda lezzeti unutulmayan yemekleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Homa Yemeği, binlerce yıl ötesine dayanan bir geçmişe sahip. Başkan Dönmez, “Bu sefer ki adresimiz: Kökleri 1150 yıllarına kadar dayanan Ahılı köyü. Ahılı köyünde kurban bayramının 2.gününden sonra bir et yemeği yapılıyor ismi ”Homa.”

bu-lezzeti-sadece-ahili-koyunde-bulabilirsiniz2.jpg

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ YAPILIYOR

Kurbanda kesilen küçük baş hayvanlarının but kısmının eti alınıyor, kalan kemik bakır kazanda kaynamaya bırakılıyor(1 saati geçkin kısık ateşte),buttan çıkarılan etler kuş başı doğranıyor, doğrandıktan sonra bakır tencerede tereyağı ile harlı odun ateşinde(etler mühürleniyor)çekilmiş köy biberi, kıyılmış sarımsak ve tuz eklenerek suyu çekene kadar kavruluyor, ardından kaynattığımız kemiğin suyu yavaş yavaş ekleniyor, kısık ateşte yarım saat kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıyor, kuzu eti ile kemik suyunun birleşmesi ile ortaya çıkan bu harika lezzet ekmeğe bana bana yeniliyor” dedi. Dönmez, Ahılı köyü sakinlerinden Lütfü Söylemez’e desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

bu-lezzeti-sadece-ahili-koyunde-bulabilirsiniz4.jpg

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.