Açık havada dikkat edin! Isırılabilirsiniz!

Açık havada dikkat edin! Isırılabilirsiniz!
 İnternet Editörü
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kendilerini köylere ve mesire alanlarına attı. Sıcak havanın tadını burada çıkartanları ise büyük bir tehlike bekliyor. Uzmanlar, kene tutmasına karşı vatandaşları uyardı.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN

Kırıkkale’de havaların ısınmasıyla birlikte birçok vatandaş hafta sonu tatilini fırsat bilerek kendilerini doğanın eşsiz güzellikleriyle buluşturuyor. Havaların ısınmasıyla birlikte popülasyonu artan kene tutması ve kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uzmanlar, vatandaşlara “tedbiri elden bırakmayın” uyarısı yaptı.

acik-havada-dikkat-edin-isirilabilirsiniz2.jpg

HEMEN DOKTORA BAŞVURUN

Uzmanlar, KKKA hastalığının özellikle yaz ve sonbahar aylarında görüldüğüne dikkat çekildi.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “KKKA hastalığı kene tutması veya keneyle temas sonucunda bulaşabilen bir enfeksiyon hastalığıdır. Vücudunun herhangi bir yerinden kene tutan kişilerin, hiçbir müdahalede bulunmadan en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri gerekmektedir.”

VÜCUDU ÖRTEN GİYİSİLER GİYİN

“Hastalıkta; ateş, baş ağrısı yaygın vücut ağrısı ve halsizlik en sık görülen bulgulardır. Hastalık kontrolünde kişisel korunma önlemleri büyük önlem taşımaktadır. Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmesi, pantolon paçalarının çorap içerisine sokulması ve ayrıca kenelerin üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.c

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.