Çanakkale unutulmaz bir destandır

Çanakkale unutulmaz bir destandır
 Muhabir
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenlendi. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Aynı ruh ve aynı heyecanı hala yaşıyoruz” dedi.

DÜNYAYA NİZAM VERENLER ÇANAKKALE

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve diğer protokol kurumları tarafından günün anısına çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür Merkezi’nde sahnelenen "Dünyaya Nizam Verenler Çanakkale 1915" drama gösterisine katıldı.

canakkale-unutulmaz-bir-destandir2.jpg

KURTULUŞ SAVAŞI’NIN ÖNSÖZÜ YAZILMIŞTIR

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye adlı video gösterisinin ardından Programda konuşma yapan Vali Mehmet Makas, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milletinin tarihteki kutlu yürüyüşünün dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Sayın Valimiz Makas, “Çanakkale Zaferi, son kalemizi, vatan toprağımızı, Anadolu’yu savunmak adına kazanılmış bir zafer olmakla beraber bu zaferle Kurtuluş Savaşı’nın önsözü yazılmıştır.” dedi.

canakkale-unutulmaz-bir-destandir4.jpg

ÇANAKKALE’DEN GETİRİLEN TOPRAK VERİLDİ

Her zaman milli şuur ile hareket edilmesi gerektiğine değinen Vali Makas, “Misak-ı Milli sınırları içinde seksen altı milyon insanın kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olan bütün kardeşlerimiz eşittir. Her biri bizim için kıymetli ve değerlidir.” dedi. Makas, “Bize bu günleri bahşeden, bayrağımıza verdikleri kanla renk katan, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

canakkale-unutulmaz-bir-destandir6.jpg

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tarihteki kutlu yürüyüşümüzde şehadete erişen şehitlerimizi ve ahirete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum.” dedi. Çanakkale'den gelen vatan toprağının Vali Makas’a takdim edilmesi ile devam eden program Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinin drama gösterisinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.