Kırıkkale’de meyve ağaçları çiçek açtı

Kırıkkale’de meyve ağaçları çiçek açtı
 Muhabir
Türkiye’nin büyük bölümünde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kırıkkale’de sıcak hava, yalancı bahar yaşattı. Hava sıcaklığının 15 dereceyi gördüğü kentte meyve ağaçları çiçek açtı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Kırıkkale’de kış ortasında 15 derece hava sıcaklığı, yalancı bahar yaşattı. Kentteki bazı meyve ağaçları, çiçek açtı. Rengarenk çiçek açan ağaçların bazılarında ise meyve tomurcukları oluştu. Erken açan çiçekler donla birlikte dökülürse, rekolte düşecek. Bu da çiftçileri endişelendiriyor. Arazide inceleme yapan ziraat mühendisleri, şehrin yüksek kesimlerinde kara kış, kent merkezinde ise bahar yaşandığını belirttiler.

kirikkalede-meyve-agaclari-cicek-acti-2.jpg

İNŞALLAH SOĞUK HAVA ZARAR VERMEZ

Ziraat Mühendisleri, ağaçlarda yaptığı kontrol sonucunda, “Biz normalde kara kışı yaşadığımız ayın içerisindeyiz. Şu an doğu illerimizde kar var. Şu an 15-18 derece arasında bir hava var. Hava sıcaklıkları toprağı ısıtmaya başladı ve ağaçları hareketlendirmeye başladı. Çiçeklerin normal şartlara göre Mart ayı ortasında açması gerekirken biraz erken açtılar. Kara kışın içerisindeyiz ve ayaz olduğunda ya da soğuk vurduğunda çiçekleri koruyamayız. Don vurup bütün çiçekler döküldüğünde üretici büyük zarar yaşayabilir.”

ÇİÇEKLERİ KORURSAK ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLER

Yalancı baharın olumlu yanlarının da olduğunu aktaran Ziraat Mühendisleri, “Tabii erkenden ürün almak bir avantajdır. Hem iç hem de dış piyasada üretici para kazanabilir ama olumsuz yanları da var. Eğer don vurmaz çiçeğimizi kurtarırsak ve meyveye dönerse üreticinin yüzü gülecektir. Erken meyve alıp para kazanacak. Biz yalancı baharın avantajını burada görüyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.