Kırıkkale’de suyunuz her an donabilir!

Kırıkkale’de suyunuz her an donabilir!
 Muhabir
Kırıkkale’de son birkaç gündür hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesiyle birlikte su sayaçlarında donma riskini artırdı.

Konuyla ilgili Kırıkkaleli vatandaşlara uyarılarda bulunan uzmanlar, donma halinde sayaca sıcak su dökülmesi ya da ateş tutularak açılmaya çalışılması masrafları dahada artıracağına dikkat çekti.

SAYAÇLARINIZI İZOLE EDİN

Kırıkkale’de hava sıcaklıkları özellikle gece saatlerinde eksinin altına düşmesiyle birlikte korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma riskini artırdı. Su sayaçlarının donma olayına karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunan uzmanlar “Donma olayı sonrası meydana gelebilecek olumsuz olaylara karşı sayaç ve su tesisatlarını soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde izole edip, etrafını saracak saman, talaş gibi malzemeler kullanarak korumaya dikkat edilmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

SICAK SU DÖKMEYİN

Kırıkkaleli vatandaşlara uyarıda bulunan uzmanlar “Kış aylarında açıkta olan su sayaçları ve iç tesisatta yer alan borularda suyun kullanılmadığı zamanlarda donmalar yaşanmaktadır. Kışın kullanılmayan evlerdeki su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması donmaları engellemektedir. Donma halinde sayaca sıcak su dökülmesi ya da ateş tutularak açılmaya çalışılması, su elemanlarının patlamasına ve maddi hasarın daha da artmasına sebebiyet vermektedir” dedi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.