Kırıkkaleliler zekalı çıktı! İşte Kırıkkale'nin zeka sıralaması

Kırıkkaleliler zekalı çıktı! İşte Kırıkkale'nin zeka sıralaması
 Muhabir
Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada, illerin zeka seviyeleri ölçüldü. Yapılan araştırmaların IQ testi sonucunda Kırıkkale halkı zekalı çıktı.

Diğer illere göre zekasını üst seviyede kullanan Kırıkkale halkı, 100.46 puanla Türkiye’nin en zekalı ilk 34 ili arasında yer aldı.

ZEKİ OLAN İLLER AÇIKLANDI

Bir araştırma firması tarafından Türkiye’nin en zeki, normal zeki ve üstün zekalı illeri açıklandı. Kırıkkale dahil 81 il genelinde yapılan araştırma sonucunda illerin IQ testi sonucu açıklandı. Ölçüm sonuçlarına göre illerin zeka düzeyleri belirtilen şehirlerin sıralaması oldukça ilgi çekici sonuçlar ortaya çıktı. 43 ilin geçiş güzergahına ev sahipliği yapan Kırıkkale, zeki iller arasında ilk 34’te yer aldı.

kirikkaleliler-zekali-cikti-iste-kirikkalenin-zeka-siralamasi2.png

YAKLAŞIK 1 MİLYON KİŞİ KATILDI

"Zeka Testi" adlı internet sitesinin yapmış olduğu IQ testi sonucunda, Türkiye'nin en zeki illeri açıklandı. 1.214.505 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, bir IQ haritası çıkartıldı.

Türkiye'deki vatandaşların IQ değerleri çalışma kapsamında ölçüldü ve ortalamaya göre bir sonuca varıldı. Kırıkkale listede 100.46 puanla 34.sırada yer aldı.

İLGİ ÇEKİCİ BULGULAR ARASINDA

Her ilin katılımcı sayısının farklılık gösterdiği bu araştırmada, en yüksek IQ puanına sahip şehir Eskişehir olarak belirlendi. Araştırma, Türkiye'nin zeka haritasını ortaya koyuyor ve her ilin sahip olduğu potansiyel zeka seviyelerini gösteriyor. Büyük şehirlerin sıralamadaki yerleri, ilgi çekici bulgular arasında.

Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.