102 YILDIR BİTMEYEN COŞKU

102 YILDIR BİTMEYEN COŞKU
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yaktı. Bugün Türk Milleti 102 yıl sonra da Ata'nın açtığı yolda aynı coşkuyla yürümeye devam ediyor.

ÇELENK SUNUMU YAPILDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler İstiklal Marşı ile devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp katılımcıların bayramını kutladı. Koronavirüs pandemisi dolayısıyla kutlamalardaki diğer etkinlikler iptal edildi. Kırıkkale Belediyesi de kutlamalar kapsamında mahallelerde geleneksel hale getirdiği araç üzerinde Mehter Konserini gerçekleştirdi. Mehter takımı araçla şehir merkezindeki tüm mahalleleri gezerek kutlamalara renk kattı. Gençlik haftası kutlamalarının hafta boyunca çeşitli organizasyonlarla devam edeceği bildirildi.

GURURLA 102. YILINI KUTLUYORUZ

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluşa ve kurtuluşa attığı en güçlü adımın ifadelerinden birisi ve milli mücadele meşalesinin yakılmış olduğu 19 Mayıs tarihini gençliğimize armağan etmiştir. Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yılını kutluyoruz. Milli mücadele döneminde ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı zor dönemlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk her zaman gençlere güvenmiş ve inanmıştır. Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizlersiniz. Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” sözünü misyon edinerek gençlerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

İl Müdürü Alp "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak geçmişimizden aldığımız mirasla, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ruh ve beden sağlığı için gençlik merkezlerimiz ve spor tesislerimiz gençlerimizin hizmetindedir. Düzenlemiş olduğumuz eğitim, kültür,teknolojik, sosyal ve sportif faaliyetle gençlerimizi daha emin adımlarla geleceğe hazırlıyoruz. Dünyayı ve ülkemizi saran covid-19 salgını nedeni ile kutlamalarımız pandemi kuralları çerçevesinde devam edecektir.Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.