112’NİN EN BÜYÜK SORUNU ASILSIZ ÇAĞRILAR

112’NİN EN BÜYÜK SORUNU ASILSIZ ÇAĞRILAR
11 Şubat 112 günü dolayısıyla Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. İl Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte asılsız çağrılara dikkat çekilerek asılsız çağrılarla...

11 Şubat 112 günü dolayısıyla Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. İl Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte asılsız çağrılara dikkat çekilerek asılsız çağrılarla 112 çağrı merkezinin meşgul edilmemesi uyarısında bulunuldu.

HACİVAT-KARAGÖZ 112’DE

Hayatlarını can kurtarmaya adayan 7 gün 24 saat fedakarca ve cefakarca çalışan 112 Acil Çağrı Merkezinin tüm birimlerine adanan 11 Şubat 112 günü dolayısıyla Kırıkkale’de farkındalık etkinliği düzenlendi. İl Kültür Merkezindeki etkinlik Kırıkkale Belediyesi mehter takımı eşliğinde İstiklal Marşının okunması ile başladı. Mehter takımı dinletisinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlerden Alper Boran tarafından yazılan, Deniz Sandalcı tarafından hazırlanan ve Batuhan Mutlu ile Mert Yılmazer’in canlandırdığı Hacivat Karagöz 112’de isimli tiyatro sahnelendi. Etkinlikte Kırıkkale Müzisyenler Derneği üyelerinden mahalli sanatçı Kamil Abalıoğlu, Mesut Dönmez ve Mustafa Olcay sahneye çıkarak müzik dinletisi yaptı.  Etkinliğe Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

HIZLI VE ETKİN HİZMET

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında 112 Müdürü Muhammet Ali Tekinay katılımcıları bilgilendirdi. Müdür Tekinay “Öncelikle 112 acil çağrı merkezi müdürlüklerinin kuruluş amacını, sizlerle paylaşmak istiyorum her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde zaman tasarrufu sağlayarak olaylara müdahale edilmesini sağlamaktır. Amacımız insan hayatı olduğu için " insanı yaşat ki devlet yasasın" Anlayışıyla Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü olarak halkımıza sayın valimizin desteğiyle en iyi hizmeti sunmaya çalışmaktayız. Bu kapsamda Amerika acil çağrı numarası 911 veya çoklu acil yardım numaraları döneminden herhangi bir numara arandığında da 112 olarak cevap vermekteyiz. Müdürlüğümüzde mevcut 90 personelimizle 24 saat boyunca emniyet, jandarma, sağlık, itfaiye ve uç birim olan AFAD ve orman yangın ekipleriyle ekip ruhu içinde tek vücut olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

HEDEF ÇAĞRILARIN 1 SANİYENİN ALTINDA CEVAPLANMASI

Tekinay “Kırıkkale 112 acil çağrı merkezi olarak müdürlüğümüze gelen çağrıyı açma süresi hedefimiz 1 saniye ve altıdır. Gelen çağrıyı açma süremiz; 2022 ocak ayı itibari ile 0,99 saniye olup, alınan çağrı ilgili kuruma iletilmekte, ilgili ekiplerde en kısa sürede olay yerine gitmektedir. Yani daha açıkçası 112 ye düşen bir çağrı ortalama 90 saniyede ilgili ekiplere iletilmektedir. 2003 yılında ülkemizde "tek acil çağrı numarası" oluşturma çalışmalarına, Avrupa Birliğine uyum sürecinde, matra projeleri kapsamında başlanılmış olup, tüm Avrupa' da 112 artık tek acil çağrı numarası olarak kullanılmaktadır. 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle 81 ilde yeni nesil 112 sistemi ile tek acil çağrı numarası 1-1-2 olmuştur. Kırıkkale Acil Çağrı Merkezi 2017’den beri 1-1-2yi tek acil çağrı numarası olarak kullanmaktadır”.

ENGELSİZ 112 UYGULAMASI

“112ye tüm vatandaşların rahatça ulaşması amacıyla içişleri bakanlığımızın Engelli vatandaşlarımız için uygulamaya koyduğu engelsiz 112 uygulamasından da kısaca bahsetmek istiyorum. Engelsiz 112 uygulaması engelli vatandaşlarımız için geliştirilmiş olup, özellikle konuşma engeli olan vatandaşlarımızın Acil Çağrı Merkezi ile hızlı ve etkin bir şekilde iletişime geçmelerini sağlamaktadır. Bu uygulama ile 112 personeli ile görüntülü konuşulabilir ya da 112 personeline mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca bu uygulamanın dışında da 112 acil çağrı merkezlerine cep telefonundan mesaj ile de ulaşım imkanı da bulunmaktadır. Müdürlüğümüz olarak içişleri bakanlığımızın bu çalışması doğrultusunda aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile kırıkkale de bulunan engelli vatandaşlarımıza bu konu hakkında birebir tanıtım yapılması planlanmaktadır. Acil çağrı merkezlerimiz ingilizce,almanca arapça ve rusça dil destekleri ile yabancı uyruklu misafirlerimizin yardım talebine de anında ankara ile konferans görüşme yaparak ekiplerin yönlenmesini sağlamaktadır”.

ASILSIZ ÇAĞRILARA SON VERELİM

“112 acil çağrı merkezimizin en büyük sıkıntısı asılsız çağrılardır, daha hızlı daha etkin hizmet sunmak için asılsız çağrılara son vermemiz gerekmektedir. Asılsız çağrılar içinde daha önceden hazırladığımız bir projemizi inşallah sayın valimizin takdirlerine sunarak desteğini almayı planlıyoruz.  Bu asılsız çağrılar için şuan 561 TL idari para cezası uygulandığını buradan bildirmek isterim. Bizim isteğimiz hiç asılsız ihbar, gereksiz arama olmadan hizmetimize devam edebilmektir. Müdürlüğümüzce 112'yi her anlamda tanıtmak birçok proje ve faaliyette bulunduk. Muhtarlar daveti ile toplumun en küçük yapı taşı olan mahallelere 112 bilincini aşılamak istedik, ilçe tanıtımları' yla ilk ilçelerden başlayarak 112 kültürünü şehrimizde oluşturmayı hedefledik. Milli eğitim müdürlüğündeki öğretmenlerimize 112 Tanıtımı yaparak öğretmenlerimizden öğrencilerimize geçecek olan 112 bilinci oluşturmak istedik, Türkiye de ilk olarak anaokulu çocuklarımıza tiyatro gösterisi düzenledik. Yine bugün sabah saat 11-2'de orman işletme müdürlüğümüz ve hacılar belediyesinde bulunan ve hacılar belediye başkanımızında bizim 1-1-2 farkındalığına destek olmak için adını 112 parkı koyacağı park alanına 112 adet fidanı 112 saniyede dikerek nasıl olaylara en kısa sürede cevap vermeye çalışıyorsak zamanin önemini, ayrıca kar kış demeden nasıl her koşulda çalışıyorsak bu kış koşullarında fidan dikerek mevcut koşulları en etkin ve en iyi Kullandığımızı vurgulamaya çalıştığımız bir projemizi tamamladık. Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezimizin Tanıtımı Ve 112 Tek Acil Çağrı Numaramızın Farkındalığını Artırmak İçin 112 İhtiyaç Sahibi Çocuğa 112 Adet Hediye Çeki Verilmesi İçin Bize Destek Olan belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.