14 bin 299 Hastaya Evde Sağlık Hizmeti

14 bin 299 Hastaya Evde Sağlık Hizmeti
2015 yılından itibaren Kırıkkale ve ilçelerinde uygulanmaya başlayan Evde Sağlık Hizmetleri çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık hizmetine ulaşımında güçlük çeken hastaların yüzünü güldürüyor.

2015 yılından itibaren Kırıkkale ve ilçelerinde uygulanmaya başlayan Evde Sağlık Hizmetleri çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık hizmetine ulaşımında güçlük çeken hastaların yüzünü güldürüyor.

Çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini kapsayan 2015 yılından itibaren Kırıkkale’de uygulanan Evde Sağlık Hizmetleri çerçevesinde bu zamana kadar 14 bin 299 hastaya hizmet verildi. 2019 verilerini de paylaşan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 3 bin 150 aktif hastaya evde bakım hizmeti verildiğini açıkladı.

DİŞ TEDAVİLERİ DAHİ YAPILDI

2015 yılından itibaren Kırıkkale ve ilçelerinde uygulanmaya başlayan Evde Sağlık Hizmetleri çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık hizmetine ulaşımında güçlük çeken hastaların yüzünü güldürüyor. Sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş “Bu hizmetleri 14 araç ve 53 personel ile haftanın beş günü mesai saatleri içerisinde talepler doğrultusunda ev ziyareti şeklinde yapılmaktadır. Bu ziyaretlerde hasta muayenesi, serum takma, sonda takma, sonda çıkarma, enjeksiyon, pansuman ve gerekli durumlarda hasta nakilleri ekiplerimizce yapılmaktadır. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunan Evde Sağlık Hizmeti birimi 2019 yılı içerisinde 166 ev ziyaretinde bulunularak diş tedavisi hizmeti vermiştir” ifadesini kullandı.

BİR YILDA 8 BİN 714 EV ZİYARETİ

Kırıkkale’de uygulamaya konulduğundan itibaren Evde Bakım Hizmetleri kapsamında bu zamana kadar 14 bin 299 hastaya hizmet verildiğini hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş “2019 yılı itibariyle 3 bin 150 aktif hastamıza 8 bin 714 ev ziyareti yapılmıştır. Evde aile bireyleri ile birlikte yaşayan veya kimsesiz engelli, yaşlı, alzheimer veya demansı olan, felçli, yatağa bağımlı, hayatını başkalarına bağımlı olarak devam ettiren sağlık hizmetine ihtiyacı olan bireyler, aile hekimleri aracılığıyla veya 444 3 833 telefon numarasını arayarak bu hizmeti talep edebilirler” diye konuştu.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

Çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde  ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene tetkik, tahlil ve tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini kapsar. Evde sağlık hizmetinin kapsadığı hastalıklar, KOAH vb. solunum sistemi hastalıkları, Yatağa bağlı hastalar, Terminal dönem palyatif hastaları ve İleri derecedeki kas hastalıkları.  Evde sağlık hizmetleri kapsamı, Hastaya konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde, bulunduğu ev ortamında muayene, t ektik, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesini, İlacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kadıyla, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesini, Tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunmasına, Hastanın ve ailesinin, evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ile hastalık ve bakım süreçleri hakkında bilgilendirilmesine, Hastaya evde kullanması gereken tıbbi cihaz ve ekipmanlar konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesini, Gerekli görülen hallerde hastanın ilgili sağlık kuruluşuna ve/veya sağlık kuruluşundan evine naklini, kapsar.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.