196 talep öncelik sırasına göre karşılanacak

196 talep öncelik sırasına göre karşılanacak
Kırıkkale Üniversitesi 2021 Yılını Değerlendirme ve 2022 Yılını Planlama Toplantıları Merkezi Derslikler binasında yapılan genel değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Toplantıda Konuşan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Büyük...

Kırıkkale Üniversitesi 2021 Yılını Değerlendirme ve 2022 Yılını Planlama Toplantıları Merkezi Derslikler binasında yapılan genel değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Toplantıda Konuşan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Büyük çoğunluğu personel ihtiyacı olmak üzere farklı konularda 40 birimden toplam 196 talep bizlere iletildi. Öncelik sırasına göre bu talepleri mümkün olan en kısa süre içinde inşallah karşılamaya çalışacağız” diye konuştu.

RAPORLAR ÜZERİNDE DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “7 Şubat 2022 tarihinde başladığımız 2021 Yılını Değerlendirme ve 2022 Yılını Planlama faaliyetlerini bugün sonlandırıyoruz. Değerlendirme ve planlama faaliyetleri sona erecek durumlar olmasa da yoğun geçen iki haftanın ardından genel değerlendirme yapmanın Üniversitemiz adına faydalı olacağı kanaatindeyiz. Akademik ve idari birimlerimizi ziyaret ederek, personelimizle hasbihal etme fırsatı bulduk. Ziyaretlerimiz neticesinde birimlerimizin kendi görev alanları içerisinde yapmış oldukları faaliyetleri özveri ile yaptığı kanaati hepimizde oluştu. Ciddi planlamaların gerektiği zorlu pandemi döneminde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerinin hepsinin değişik ağırlıklarda birimlerimizin özelliklerine göre gerçekleştirildiğini, stratejik plan hedeflerine ulaşmak için gayret sarf edildiğini, değişik faaliyet raporlarında gözümüze çarpan konuların detaylı bir şekilde irdelendiğini görmüş bulunuyoruz. Bundan sonra 2022 yol haritasının hızlı bir şekilde başlamasını ümit ediyoruz. Tüm birim amirlerine 2021 yılında yapmış oldukları özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum. 2022 yılında da bir GZFT (güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler) analizi yapmış olarak, güçlü yönlerimizi ortaya çıkarma ve zayıf yönlerimizi geliştirme hedefiyle faaliyetleri artırmayı planlıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Metin Arslan, Üniversitenin daire başkanlıklarının görev alanlarını, 2021 yılında yapılan çalışmaları, devam eden ve 2022 yılında yapılması planlanan işleri istatistiki veriler eşliğinde anlattı.

40 BİRİMDEN 196 TALEP

Değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, işlerin yıllık planlanma sürecinin zor olsa da bu çalışma planının yıl boyunca bizlere kolaylık sağladığını ifade ederek, “Düşündüğümüzden daha uzun süren toplantılarımız birimlerinizin mevzuat, idari ve fiziksel yapı, akademik ve öğrencilere bakan yönlerine vakıf olduğunuzu gösteriyor. Buraya gelirken koymuş olduğumuz hedefe bu sene yapmış olduğumuz toplantıların sonunda ulaştığımızı gördüm. Elinize, emeğinize sağlık. Teşekkür ederim. Sizlerle yapmış olduğumuz toplantılarda birimlerin taleplerini aldık.  Büyük çoğunluğu personel ihtiyacı olmak üzere farklı konularda 40 birimden toplam 196 talep bizlere iletildi. Öncelik sırasına göre bu talepleri mümkün olan en kısa süre içinde inşallah karşılamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZİ GELECEĞİN DÜNYASINA HAZIR HALE GETİRMELİYİZ

Yeni projeler üretme, mevcut faaliyetlere katkı sağlayacak yeni fikirlerin önemine değinen Rektör Aslan, “Genel olarak 2022 yılında yapacağımız faaliyetlere baktığımızda beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın çalışma şevklerini ve motivasyonlarını artırma adına küçük de olsa yeni bir şeyler söylemeliyiz. Bu yenilenme sürecini yerine getirmezsek işler rutine saplanıp kalıyor ve iş körlüğü oluşuyor. Akademik ve idari birimlerimiz üç temel görevimiz olan eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerini daha iyi hale getirecek ne gibi yeni yöntemler inşa edebileceklerini düşünmeliler. Yeni bir şey söylenmezse, uygulanmazsa herkes kendi alanında hapsoluyor. Bu alan kimisi için daire, kimisi için ise sınıf-laboratuvar oluyor. Akademik olarak müfredatımızı güncellemeli ve öğrencilerimizi geleceğin dünyasına hazır hale getirmeliyiz. Sosyal sorumluluk açısından akademik ve idari birimlerimizin dışa dönük olarak yaptığı faaliyetlerde içerikleri ne kadar yeniledikleri, yeni olarak neler ortaya koydukları, paydaşlarımıza sağladıkları katkı büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

30 YIL SONRASINA KIRIKKALE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAYACAĞIZ

Rektör Aslan, “2022 yıl sonu hedeflerimizi yıl sonuna kadar yüz yüze eğitimi sürekli kılmak, dünya üniversiteleri sıralaması olan Times Higher Education (THE)  endeksine girmek, TÜBİTAK girişimcilik endeksinde yer almak, kampüs güneş enerji sistemini kurmak üzere Enerji Bakanlığı ile proje başlatmak (kampüs-günensis),  engelli çocuklarımıza her ay düzenli etkinlik yapmak, su sistemi projesini sonlandırmak ve İslami İlimler Fakültesi inşaatına devam etmek, sosyal sorumluluk projelerini artırmak, 30 yıl sonrasına Kırıkkale’yi en iyi şekilde hazırlamayı amaçlayan 2053 Kırıkkale projesini başarı ile yürütmek, fakültelerimizin kalite ve akreditasyon gibi performans göstergelerini artırmak, akademik verimi ve mezunlarımızla ilişkilerimizi artırmak” dedi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.