24 AĞUSTOS’TA İHALEYE ÇIKIYOR

24 AĞUSTOS’TA İHALEYE ÇIKIYOR
Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu için geri sayımKırıkkale-Ankara arasında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için birkaç yıl önce gündeme gelen Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi için geri sayım başladı. Ulaştırma...

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu için geri sayım

Kırıkkale-Ankara arasında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için birkaç yıl önce gündeme gelen Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Projenin 24 Ağustos’ta ihale edileceğini duyururken, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan emeği olan herkese teşekkür etti.

GEÇİCİ TEMİNAT BEDELİ 50 MİLYON TL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bir süredir gündemde olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projesini Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla Yap-işlet-devret modeli ile  ihaleye çıkardı. Geçici teminat bedeli 50 milyon TL olarak belirlenen ihalenin 24 Ağustos 2022 tarihinde yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilanda ihale konusunun “Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi”nin 3996 sayılı Kanun ve bu Kanunun Uygulama Usul ve Esaslarına ilişkin 2011/1807 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde, finansmanı, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı ve sözleşme süresi sonunda Otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden ari, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak İdare’ye devredilmesidir” ifadelerine yer verildi.

DETAYLARI BELLİ OLDU

Projenin hayata geçmesiyle birlikte zaman zaman uzun araç kuyruklarının oluştuğu 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Kırıkkale-Ankara karayolundaki trafik yoğunluğu ortadan kaldırılmış olacak. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projesi içerisinde  4 tünel, 8 viyadük, 7 kavşak ve 3 otoyol hizmet tesisinin yapılmasının planlandığı öğrenildi. Toplamda 120 Kilometreden oluşacak otoyolun 19 KM’sinin bağlantı yolu, 101 kilometresinin ise otoyol oluşturacak. Otoyol güzergahı, mevcut Ankara çevre yolunda yer alan Karapürçek Kavşağı ve Samsun Yolu Kavşağı'nın arasındaki Kızılcaköy mevkisinden başlayacak, Çerikli ilçesinin kuzeyinden Kırıkkale-Yozgat devlet yoluna bağlanacak.

İL BAŞKANI KAPLAN’DAN TEŞEKKÜR

Kırıkkale’yi yakından ilgilendiren Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projesini hayata geçecek olmasa müjdesinin sevinçle karşılandığına işaret eden Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Âdil Karaismailoğlu müjdeyi verdi. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu için ilk adım atıldı. Millete Hizmet Yolunda durmadan yorulmadan koşmaya devam ediyoruz. Teşekkürler Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Teşekkürler Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Teşekkürler Milletvekilimiz Ramazan Can. Kırıkkale'mize hayırlı olsun” ifadesini kullandı. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 28 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.