50 ÖĞRENCİ YENİDEN EĞİTİME KAZANDIRILDI

50 ÖĞRENCİ YENİDEN EĞİTİME KAZANDIRILDI
Kırıkkale’de uygulamaya konulan Bir Kahvenizi İçeriz projesi olumlu sonuçlar veriyorKırıkkale’de eğitimdeki başarı çıtasını biraz daha yukarılara taşımak amacıyla başlatılan ‘Bir Kahvenizi İçeriz Projesi uygulanmaya...

Kırıkkale’de uygulamaya konulan Bir Kahvenizi İçeriz projesi olumlu sonuçlar veriyor

Kırıkkale’de eğitimdeki başarı çıtasını biraz daha yukarılara taşımak amacıyla başlatılan ‘Bir Kahvenizi İçeriz Projesi uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında 18 aylık zamanda 29 bin öğrencinin evi ziyaret edildi. Yapılan ziyaretlerde çeşitli sebeplerden dolayı eğitime ara veren 50 öğrenci yeniden eğitime kazandırıldı.

EVLERİNDE ZİYARET

Projeyi yakından takip eden ve zaman zaman kendisi de ziyaretlere katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “ Bir Kahvenizi İçeriz “ projesi kapsamında yine ziyaretlerde bulundu. Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencisi Beyza Yurtoğlu ve ailesini Çalılıöz mahallesindeki evlerinde ziyaret eden Vali Sezer, yaklaşık on sekiz aydan bu yana projenin devam ettiğini ve proje kapsamında 29 bin öğrenci ve ailelerinin evlerinde ziyaret edildiğini söyledi. Vali Sezer, “ Eğitime devam eden yavrularımızı evlerinde ziyaret edip ailelerimizle tanışıyoruz. Bu manada öğretmenlerimiz çok büyük bir fedakârlıkla mesai sonrasında çocukları evlerinde ziyaret edip ev ortamlarını görüyorlar, aileleri ile tanışıyorlar. Bugün de biz, sporcumuz aynı zamanda Kırıkkale’nin en yetenekli öğrencilerinden Beyza’ya konuk olduk. Bizleri misafir ettikleri için ailesine teşekkür ediyoruz. Bende, kaymakamlarımız ile birlikte bu ziyaretlere iştirak ediyoruz” diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM

Gerçekleşen ziyaret sonuçlarının çok kısa zamanda görüldüğünü vurgulayan Vali Sezer “ Yaklaşık 600-650’ye yakın öğrencimizin okula devamla ilgili problemi vardı, bunun devamı sağlandı. Hiç okula gelmeyen 50 öğrencimizi yeniden eğitime kazandırma imkânımız oldu. Aynı zamanda maddi durumu iyi olmayan yaklaşık bin 300 ailemize, öğrencilerimizin eksikliklerini giderme noktasında çözümler üretildi. İnşallah bu proje devam edecek. Öğretmenlerimizle, velilerimizle, idarecilerimizle hep beraber katkı vererek, hareket ederek çocuklarımızı daha iyi bir şekilde geleceğe hazırlayacağız” ifadesini kullandı. Daha sonra aile bireyleri ile bir süre sohbet eden Vali Sezer, çocuklara hediyeler verdi. Yurtoğlu ailesi de ziyaretleri dolayısıyla Vali Sezer’e teşekkür etti. Ziyarette Vali Sezer’e, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Sami Yanık ve öğretmenlerde eşlik etti.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.