6 MİLYON TL HİBE VERİLECEK

6 MİLYON TL HİBE VERİLECEK
Kırıkkale’de 315 Çiftçi ile hibe sözleşmesi imzalandıKırsal kalkınma destekleri kapsamında Altyapı yatırımları makine ekipman desteğine başvuran çiftçilerden hak sahipleri ile sözleşme imzalanmaya başlandı. Kırıkkale’de...

Kırıkkale’de 315 Çiftçi ile hibe sözleşmesi imzalandı

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Altyapı yatırımları makine ekipman desteğine başvuran çiftçilerden hak sahipleri ile sözleşme imzalanmaya başlandı. Kırıkkale’de 315 çiftçi ile sözleşme imzalanacağı, bu çiftçilerin almış oldukları makine ekipmanlara 6 Milyon TL hibe desteği verileceği bildirildi.

315 ÇİFTÇİ HİBEDEN YARARLANIYOR

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda hibe desteği almaya hak kazanan çiftçiler ile İl Müdürü Sırrı Yılmaz arasında hibe sözleşmeleri imzaladı. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz Makine ekipman desteği almaya hak kazanan 315 çiftçiyle sözleşme imzalanacağını, bu çiftçilerin almış oldukları makine ekipmanlara 6 Milyon TL hibe desteği verileceğini söyledi.

AMAÇ ÜRETİM MALİYETLERİNİ DÜŞÜRMEK

25 Mayıs 2022 tarihine kadar hibe sözleşmelerinin imzalanmasının tamamlanarak, çiftçilerin hibe desteklerinden biran önce faydalanması için çalışmalar devam edecek. İl Müdürü Yılmaz, Çiftçilerin ihtiyacı olan makine ekipmanlara yönelik, bakanlıkça desteklemelerin devam edeceğini, yüzde 50 hibeli makine ekipman desteğinin amacının,  tarımsal üretimde işçilik, ve üretim maliyetlerinin düşürülmesini sağlamak, yeni modern teknolojik makine ekipmanların çiftçilerin kullanıma sunmak olduğunu söyledi. Yılmaz, bununla birlikte tarımsal üretimde verim ve karlılığın artacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.