62 Kişi evlerine Gönderildi

62 Kişi evlerine Gönderildi
Kırıkkale'de, yurt dışından getirilerek yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtlarda bulunan 62 kişinin tahliye işlemlerine başlandı.17 Nisan'da İngiltere'den getirilip Gençlik ve Spor Bakanlığına  bağlı Öğrenci...

Kırıkkale'de, yurt dışından getirilerek yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtlarda bulunan 62 kişinin tahliye işlemlerine başlandı.

17 Nisan'da İngiltere'den getirilip Gençlik ve Spor Bakanlığına  bağlı Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen biri bebek 61 kişinin 14 günlük karantina süresi doldu.

Yapılan sağlık kontrollerinin ardından sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek uğurlanan vatandaşlar, önceden dezenfekte edilen 3 otobüsle memleketlerine gönderiliyor.

Polis ve jandarma ekipleri de yurt ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Karantina süresi biten vatandaşlardan Faik Aktaş, burada yaptığı açıklamada, "Allah devletimize zeval vermesin. Baktığımızda hastaneye bile gelme diyen devletlerin ülkemizden alacağı çok şeyler var. Bu A veya B partisiyle ilgili bir şey değil, insan olmakla alakalı. Allah devletimizden razı olsun çok duygulandım. Yurtta her şeyimiz güzeldi. Bundan daha iyisi beklenemez." ifadelerini kullandı

Aslı Akkaş da "Gerçekten 14 günümüz çok güzel geçti. Bize çok iyi baktılar, çok güler yüzlüydüler. Odalarımızda yok yoktu. Belki evimizde bu kadar rahat edemezdik. Psikolojik olarak 14 gün bizi zorladı ama şükür buda geçti." dedi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.