73 Kişi Taburcu Oldu

73 Kişi Taburcu Oldu
Koronavirüs (Covid19) kapsamından alınan önlem ve vakalar hakkında Kırıkkale Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 73 hastanın tamamının taburcu olduğunu açıkladı.Kırıkkale Valisi Yunus Sezer tarafından  yapılan...

Koronavirüs (Covid19) kapsamından alınan önlem ve vakalar hakkında Kırıkkale Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 73 hastanın tamamının taburcu olduğunu açıkladı.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer tarafından  yapılan yazılı açıklamada 73 hastanın taburcu olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada,”Koronavirüs (Covid19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir.Aksi hallerde virüsün yayılımının hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksiniminin artacağı kaçınılmaz olacaktır” ifadelerine yerverildi.

Ülkemiz genelinde  ve Kırıkkale’de yapılan mücadelede olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını belirtilen açıklamada,”Geride bıraktığımız son iki haftada ilimizde  neredeyse hiç yeni vakaya rastlanılmamıştır. Süreç boyunca tedavi gören 73 hastamızın tamamı (bu hafta taburcu olacak 2 hastamızla birlikte) taburcu olmuştur.Vaka oranının neredeyse sıfırlanmasının sevincini yaşarken maalesef, bu hafta başında bir gün içerisinde vaka sayısında önemli bir artış yaşanmıştır.”

yapılan açıklamada, Tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen ne yazık ki  risk taşıyan  vatandaşlarımızın (son vakada da görüldüğü üzere) şehir merkezinde, ilçesinde ve köyünde akraba ziyaretlerinde bulunduğu, başta yakınları olmak üzere birçok vatandaşımızı tehlikeye attığı görülmüştür.Mücadelenin kısa zamanda başarıya ulaşması için konunun hassasiyetini iyi anlayıp, kavramamız ve rehavete kapılmamamız önem arz etmektedir.Alınan tedbirlerin göz ardı edilmesi, dikkatsizlik ve uyarılara aldırış edilmemesi,  bu zamana kadar yapılan tüm çalışmaları ve çabaları boşa çıkaracaktır”

Açıklamanın devamında”Lütfen! Bu salgın döneminde eş, dost ve akraba ziyaretlerini bir müddet erteleyelim. Alınan tedbirlere uyalım ki; eş, dost ve akrabalarımızla daha nice bayramları ve güzel günleri sağlıklı bir şekilde birlikte yaşayalım”

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.