800 metre misina ağ yakalandı

800 metre misina ağ yakalandı
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Ekiplerince Kızılırmak’ın Yahşihan İlçesi sınırları içerisinde kalan kesimlerinde yapılan kontrollerde 800 metre sahipsiz misina ağı ele geçirildi.KULLANILMASI...

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Ekiplerince Kızılırmak’ın Yahşihan İlçesi sınırları içerisinde kalan kesimlerinde yapılan kontrollerde 800 metre sahipsiz misina ağı ele geçirildi.

KULLANILMASI YASAK

Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Ekiplerinin çalışmalarını yakından takip eden ve bir değerlendirme yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz vatandaşlara seslenerek “1380 sayılı su ürünleri kanununa dayanılarak hazırlanan 51 numaralı ticari su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ gereğince Akarsularda ticari su ürünleri avcılığının yapılması yasaktır. Her türlü germe, uzatma, sürütme, çevirme ve benzeri ağlar ile yapılan avcılık ticari avcılık olarak değerlendirilir ve bu ağların akarsularımızda kullanılması yasaktır. İhlal durumunda 1380 sayılı kanunun 36. maddesinin k-1 bendi gereğince 1854 TL idari para cezası uygulanır ve istihsal vasıtalarına el konulur. Ekiplerimiz ve biz yarınlarımıza sürdürülebilir su ürünleri varlığı bırakabilmemiz için çalışıyoruz. Bu bizlerin gelecek nesillerimize karşı bir görevidir ve bu görev hepimizin sorumluluğundadır. Tüm vatandaşlarımızı kaçak avcılığa karşı duyarlı davranmaya ve böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ihbarda bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.