AFAD VE İTFAİYE’DEN TATBİKAT

AFAD VE İTFAİYE’DEN TATBİKAT
2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, Kırıkkale İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri ve Kırıkkale İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo çıkan...

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, Kırıkkale İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri ve Kırıkkale İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo çıkan yangında mahsur kalan bir yaşlı ekipler tarafından kurtarıldı.

YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

Kırıkkale AFAD Müdürlüğü ekipleri ve Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri birlikte ortaklaşa bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat kapsamında çıkan bir yangına müdahale eden ekipler, burada senaryo gereği bulunan yaşlıları çıkarırken, ekipler çıkan yangını söndürdü. Her türlü oluşabilecek afetlere karşı Kırıkkale’de ki ekiplerin sürekli teyakkuzda bulunmaları için gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

BAŞARIYLA SONUÇLANDIRILDI

Tatbikat kapsamında yangın söndürülüp, binadan insanlar kurtarılırken, arama kurtarma ekipleri bina içerisinde başka şahısar bulunup bulunmadığı araştırdı. Ekipler adına yapılan açıklamada “Her zaman olumsuzluklara hazır olmamız gerekir. Bugün de ekpilerimiz için çok faydalı geçti. Yeterli sayıda ekibimizin katıldığı bir tatbikatla ekiplerimiz yangın söndürme ve yangından insan çıkarmaya ve kaybolan kişileri bulma noktasında önemli bilgileri tazeledik” ifadesini kullandılar.

TATBİKATLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Diğer taraftan, AFAD Başkanlığı tarafından, Afet Tatbikat Yılı kapsamında yapılması planlanan tatbikatlar; 66 İl Düzeyi TAMP Tatbikatı, 15 Bölgesel Düzey TAMP Tatbikatı, 1 Ulusal Düzey TAMP Tatbikatı (İstanbul İlinde), 1 Uluslararası Düzey Arama ve Kurtarma Tatbikatı. 18 AYDES Uygulama Tatbikatı, 11 Adet Tematik Tatbikat (Maden Kazası, Endüstriyel Tesis Kazası, Kış Arama Kurtarma, Orman Yangınlarına Müdahale, Göç ve İnsani Yardım Tatbikatı vb.) 2921 Yangın ve Tahliye Tatbikatı, 51281 Deprem Anı Tatbikatı, 71 Sivil Savunma İkaz Alarm Tatbikatı olmak üzere toplam 54302 adet tatbikat faaliyeti icra edileceği bildirildi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.