Ak Gençlikten Çanakkale şehitlere anma

Ak Gençlikten Çanakkale şehitlere anma
AK Parti Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanlığı ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle Şehitlikte anma programı düzenledi.MİLLETİMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR18...

AK Parti Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanlığı ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle Şehitlikte anma programı düzenledi.

MİLLETİMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR

18 Mart Deniz Zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma programı Kırıkkale Şehitliğinde gerçekleştirildi. Programa AK Parti Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanı Halil Özaslan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı. Çanakkale Zaferi'nin Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştirdiğini vurgulayan Gençlik Kolları Başkanı Özaslan "Milletçe gurur kaynağımız olan ve 106. yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğimiz uğruna tüm varlığımızı ortaya koyduğumuz unutulmaz bir destandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" sözünün vücut bulduğu bu zafer, aziz milletimizin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en somut göstergesidir. Geri dönmeyi asla düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız; elde ettikleri bu zafer ile milletimizin kaderini değiştirmiştir" ifadesini kullandı.

VATANIMIZIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN

Başkan Özaslan "Onlar, birlik ve beraberlik içinde gösterdikleri onurlu ve kararlı duruş ile "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında canımızdan ve malımızdan emin olarak gurur ve onurla bağımsız bir hayat sürdürüyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Vatan topraklarımızın ve bağımsızlığımızın korunması için nasıl bir savaş verildiğini millet olarak hepimiz bilmek ve bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitliğe bayraklar bırakıldı.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.