Aldemir, Muhtasara İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Aldemir, Muhtasara İlişkin Açıklamalarda Bulundu
Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, muhtasar ve prim hizmet beyannamesine ilişkin özel durumlar hakkında bilgi verdi.

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, muhtasar ve prim hizmet beyannamesine ilişkin özel durumlar hakkında bilgi verdi.

MUHTASAR BEYANNAME

ırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, "Muhtasar Beyanname" ile "Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesinin birleştirildiği "Muhtasar ve Prim Hizmet  Beyannamesi"  uygulaması Kırşehir ilindeki  mükellefler/işverenler  için  1 Haziran   2017, Amasya,  Bartın  ve  Çankırı illeri  merkez  ve  ilçelerinde  bulunan mükellefler/işverenler için 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlamıştır.Türkiye genelinde uygulamanın 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlaması öngörülmüş olmakla birlikte 09/02/2020 tarihli ve 30844 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7 sıra No.lu değişiklik Tebliği ile Bursa, Eskişehir Ve Konya illeri merkez ve ilçelerinde bulunan mükellefler/işverenler uygulamaya  1  Ocak  2020  tarihinden  itibaren  başlanacağı,  ülke genelinde uygulanmasının ise 1 Mart 2020 tarihine ertelendiği belirtilmiştir.

HİZMETLERİ  VE  KAZANÇLARI

Aldemir, "Türkiye genelinde uygulama 1 Mart 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır. Türkiye genelinde 7 sıra No.lu son Tebliğin yayımlandığı 9 Şubat 2020 tarihine kadar, gönderilen ve  onaylanmış olan "Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi" tahakkukları geçerli olacaktır. Bu  tarihten  sonra  pilot  iller  dışındaki vergi  bildirimleri, Muhtasar  ve  Prim  Hizmet Beyannamesi ile yapılacaktır. Bu durumda   SGK bilgileri boş bırakılarak beyanname yetkili vergi dairesine verilecektir. Pilot  iller  dışındaki  sigortalıların  hizmetleri  ve  kazançları  ise  “Aylık  Prim  ve  Hizmet Bildirgesi”  ile  e-bildirge  V2  üzerinden  SGK’ya  bildirilecektir.  İşverenlerin  SGK bildirimlerini, daha önce e-bildirge V1 üzerinden yapmakta iken, bu kez e-bildirge  V2 üzerinden yapmaları gerekmektedir."

1  MART 2020 TARİHİNDEN İTİBAREN

Başkan Aldemir, 11.02.2020/53-27)Muhtasar  ve  Prim  Hizmet  Beyannamesi  ile  ayrıca  “meslek   kodu”  uygulaması başlamıştır. Bu kapsamda sigortalıların ilgili ayda fiilen çalıştığı meslek adına ait geçerli bir  meslek  kodunun  XXXX.XX  formatına  uygun  bir  şekilde  sisteme  kaydedilmesi gerekmektedir.  Uygulama pilot  illerde  devam  etmekte  olup  Türkiye  genelinde 1  Mart 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır. 122  No.lu  Vergi  Usul Kanunu  Sirküleri  ile 1003B  Beyanname  Kodlu  Sadece  Ücrete İlişkin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ihdas edilmiştir. 1003B Beyannamesi için ayrı  bir  kullanıcı  kodu,  parola  ve  şifre  alan  mükellefler/işverenler  koşulları  uyuyorsa 1003A Beyannamelerini üç ayda bir vermeye devam edebileceklerdir. 9)2020/Mart  ayına  ait  bildirimler  en  son  27/4/2020  tarihinde  (26/4/2020 Pazar  gününe denk  geldiğinden)  Muhtasar  ve  Prim  Hizmet  Beyannamesi  ile  yetkili  vergi  dairesine yapılacaktı."

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.