ALIN TERİ İLE AKIL TERİNİ BİR ARAYA GETİREN FUAR

ALIN TERİ İLE AKIL TERİNİ BİR ARAYA GETİREN FUAR
Kırıkkale Tarım Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Endüstri FuarıPandemi nedeniyle birkaç yıldır düzenlenemeyen Kırıkkale Tarım Hayvancılık, Gıda ve Sanayi ve Endüstri Fuarlarının ziyaretçi kabul etmeye başladı. Kırıkkale...

Kırıkkale Tarım Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Endüstri Fuarı

Pandemi nedeniyle birkaç yıldır düzenlenemeyen Kırıkkale Tarım Hayvancılık, Gıda ve Sanayi ve Endüstri Fuarlarının ziyaretçi kabul etmeye başladı. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, TSO ve Ticaret Borsası İşbirliğinde  düzenlenen fuarda kurulan stantlar büyük ilgi gördü. 5 Haziran’a kadar açık kalacak fuar ziyaretçilerini bekliyor.

4 GÜN AÇIK KALACAK

2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Kırıkkale Cumartesi Kapalı Pazar alanında gerçekleştirilen Kırıkkale Tarım Hayvancılık, Gıda ve Sanayi ve Endüstri Fuarının açılışı yapıldı. 4 gün açık kalacak olan fuarın açılışına Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ersan Aslan, TSO Başkanı Ahmet Varlı, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı. Çeşitli firmaların stant açtığı fuarda Kırıkkaleli çiftçiler tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde işlerini kolaylaştıracak teknolojik ürünlerini yakından görme imkânı buldu.

TARIM STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP

Fuarın açılışında konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Alın teri ile akıl terini bir araya getiren Kırıkkale Tarım Hayvancılık, Gıda ve Sanayi ve Endüstri Fuarına katılanlarını tebrik ediyorum. Şimdi şöyle bir yanlış algı var. Bazen tarımla ilgili paylaşımların altına yorumlar yapılıyor. Çocuk tarım, büyüdük tarım, ne zaman tarımı konuşmayacağız da teknolojiyi konuşacağız diye. Ben bunu doğru bulmuyorum, huzurunuzda bu yanlışı düzeltmek istiyorum. İnsan yer yüzü macerası başladığı ilk günden bu zamana kadar tarım çok stratejik bir öneme sahip olmuştur. Bir defa bütün canlıların beslenmeye ihtiyacı var. Bugün dünya nüfusu artmaya devam ediyor. Gelişmiş ülkelerde tarımı hiç bir zaman elden bırakmıyor. Dünyada tarımda en fazla ihracatçı ülke ABD. Dünya tarı mekonomisi 3-3,5 trilyon, ABD en önemli ihracatçı, sonra Hollanda geliyor, Almanya, Fransa geliyor. Şunu söylemek istiyorum. Bizim teknoloji ile tarım alanını at başı şeklinde götürmemiz lazım. Türkiye bu yolda önemli yollar kat etti. Türkiye dünya çapında 10. Ülke kategorisinde. Başkanına teşekkür ediyorum. Bu fuarlar çok kıymetli, üreticiler ile tedarikçileri veya son alıcıları biraraya getiren, son gelişmelerden haberdar ediyor”.

SULANABİLİR TARIM ARAZİSİ MİKTARINI ARTIRACAĞIZ

Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasının devamında “İlimiz tarım alanında önemli bir il fakat bazı problemler var. İlimizdeki tarım faaliyetlerini daha ileriye taşımak için milletvekillerimizle, Belediye başkanlarımızla, il teşkilatlarımızla gayret ediyoruz. İki gün önce DSİ Genel müdürümüzü ziyaret ettik. İnşallah sulanabilir arazilerimizin, modern tarım tesislerimizin sayısını artıracağız. Kırıkkale aynı zamanda sanayi alanında önemli bir şehir ve savunma sanayimizin kalbi. Silah OSB’ye ilgi her geçen gün artıyor. Sektörü belin çok sayıda şirketimiz var. Aynı zaman da ihracatçılarımız için uluslararası istihbaratı sağlayacak bir organizasyon kurduk. Yapılan fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU FUARI ÖNEMSİYORUZ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise “Bugün dördüncüsünün açılışına yaptığımız tarım fuarındayız. Kırıkkale’deki en önemli ve başarılı etkinliklerden birisi olduğunu düşünüyorum. TSO yöneticilerini ve yönetim kurulu üyelerini teşekkür ediyorum. Bunun önemini gördük ve devam etmesini istedik. Pandemi dolayısıyla 3 yıl ara vermek zorunda kaldık. Son 3 yılda Tüm dünyada üretim durdu. Allaha şükür ülkemizde üretim ara vermeden devam etti. Bugünde bunun karşılığını görmeye başladık. Sayısız ülkeye ihracat yapıyoruz, İhracatı yetiştiremiyoruz, bu da üretimi durdurmadığımızdan kaynaklanıyor. Bu fuarımıza sanayi fuarımızda eklendi. Kırıkkale’de üretilen ürenleri sergiliyorlar. Ziyaretçilerimiz Kırıkkale’de üretilen ürünleri görme imkanı bulacak. Tüm dünya üretim ve gıdanın vazgeçilmez olduğunun farkına birkez daha vardı. Kalitenin artırılması noktasında bu fuar katkı sağlayacak. Katılan herkese teşekkür ediyor, stant kuranlara bol bereketli kazançlar diliyorum” sözlerine yer verdi.

ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan’da yaptığı konuşmasında “Fuarlar, İşletmeler hangi alanda olursa olsun, boy gösterdiği, fuara gelip niteliklerini ve yeteneklerini refiklerini görerek eksiklerini ve yeteneklerini gördükleri alanlar olarak tanımlanır. Burada da 120 işletmemiz katılmış. Bu arkadaşlarımız ürünlerinin karşılaştırmalarını yapacak. Yeni ürünleri geliştirme, ilişkileri geliştirme, müşteri bulma anlamında önemli bir platformdur. Burada tarımcı arkadaşlarımız var. Proje bazında firmalarımıza destek konusunda hazır durumdalar. Birlikte çalışma yapabilirler. Devletimiz son 10 yılda fuarlara büyük destekler sağlıyor. KOSGEB’in vermiş olduğu destekler var. Lütfen onlara müracaat edin. TSO’nun uluslararası fuarlar da açmasını bekliyoruz. Bizde bu tür fuarlar içerisinde yer almaya her zaman hazırız. Geleceğin büyük Türkiye’si için üretmekten başka çaremiz yok” ifadesini kullandı,

KALDIĞIMIZ YERDEN ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ

Açılışta konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı “Bugün iki fuarı bir arada açıyoruz. Bunlar Tarım Hayvancılık, Gıda fuarı ve Sanayi-Endüstri Fuarı. Biz daha önce fuarları 4 kez yapmıştık. 3 yıl pandemiden dolayı ara vermek zorunda kaldık. Pandemi sadece sağlık alanında değil tüm sektörleri etkiler hale geldi. Bu etkilerin ne kadar süreceğini tahmin edemiyoruz. Dünya çapında arz talep dengesinin bozulması, tedarik zincirlerinin kopması, lojistikteki aksamalar her ülkede olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılar yaratmakta. Ancak Allah’ın izni ile bu sıkıntıları atlatarak kaldığımız yerden üretimimize devam edeceğiz. Hem tarım alanında, hem sanayi alanında üretim alanında daha verimli olmak için gayret edeceğiz. Bu fuarın amacı yeni çıkan teknolojileri takip etmek, yeni ürünleri kullanıcıyla buluşturmak, üreticimizin bu ürünlerden azami derecede faydalanmaları için çeşitli görüşmeler yapmak. İnşallah sanayicilerimiz, çiftçilerimiz bu fuardan gerektiği gibi yararlanırlar. Fuarın tertiplenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.