ANAOKULLARINA ‘112 SINIFI’

ANAOKULLARINA ‘112 SINIFI’
Çocuklar okumayı dahi öğrenmeden 112’nin ne işe yaradığını öğrenecek112 Acil Çağrı hizmetlerinin sunumu ve konuyla ilgili farkındalığın artırılması amacıyla Kırıkkale’de Anaokullarında 112 Sınıfları oluşturulmaya...

Çocuklar okumayı dahi öğrenmeden 112’nin ne işe yaradığını öğrenecek

112 Acil Çağrı hizmetlerinin sunumu ve konuyla ilgili farkındalığın artırılması amacıyla Kırıkkale’de Anaokullarında 112 Sınıfları oluşturulmaya başlandı. İlki Şehit Mustafa Nohut Anaokulunda yapılan 112 Sınıfı açılışına katılan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu “Bütün okul öncesi kurumlarımızda, anaokullarımızda bir "112 Acil Sınıf"ı oluşturacağız. Projenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

ÇAĞRILARA 0,96 SALİSEDE CEVAP

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı merkezi işbirliğinde Kırıkkale’de bulunan Anaokullarında 112 Sınıfları açılıyor. Hazırlanan proje çerçevesinde Kırıkkale’nin ilk 112 sınıfı Şehit Mustafa Nohut Anaokulunda açıldı. Eğitime başlayan 112 Sınıfında çocuklar okumayı dahi öğrenmeden 112 Acil Çağrı Merkezlerinin işleyişleri ve hizmetleri konusunda bilgi sahibi olabilecek. Açılış törenine katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “112 Acil Çağrı Merkezi hizmetleri noktasında ilimiz şuanda oldukça iyi bir durumda. İlimiz 112 Acil Çağrı Merkezi 0.96 salise, yani bir saniyenin de altında sürede çağrılara cevap veriyor. İlgili birimimiz gelen ihbarı değerlendiriyor” ifadesini kullandı.

TÜM ANAOKULLARINDA 112 SINIFI AÇILACAK

Vali Tekbıyıkoğlu “Biz Kırıkkale ili olarak 112 Acil Çağrı Merkezimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle okullarımızda 112 sınıfı oluşturduk.  112 Acil Çağrı merkezlerimiz bilindiği gibi İçişleri Bakanlığımızın çalışmalarıyla Acil Sağlık, İtfaiye, Emniyet, Jandarma, Orman gibi teşkilatlarımız bir tek numarada birleşti.  Vatandaşlarımız jandarma bölgesinde de olsa, emniyet bölgesinde de olsa veya bir orman yangını, bir kaza ihbarında da bulunsa sadece bir numarayı yani 112’yi kullanıyor. Bu aslında çok temel bir hizmet ve acil durumda elzem bir hizmet. Biz bu farkındalığı henüz okuma yazma çağında olmayan okul öncesi eğitimlerimizde de çocuklarımızın bu kazanımı elde etmesini istedik. Bu düşünceyle görsel hafızayı da kuvvetlendirecek çizimlerle, grafiklerle, tasarımlarla bu çağrı hizmetlerinin paydaşlarının bizzat okullarımıza gelerek çocuklarımızın bu kazanımları sağlamasını istiyoruz. Çocuklarımız zaman zaman 112 Acil Çağrı Merkezimizi de ziyaret ederek iş akışını yerinde görme imkanı olacak. Bu 112 sınıflarını Kırıkkale’de bulunan tüm anaokullarında açacağız” dedi.

PROJENİN AMACI

Proje ile okuma yazmayı henüz öğrenmemiş çocuklarımıza, gerekli olduğunda 112 Acil Çağrı sistemi ile nasıl iletişim kurulacağını öğretmek, trafikte seyreden ambulansa nasıl yol verilmesi gerektiği, karşılaştıkları sağlık problemlerinde nasıl davranmaları gerektiği gibi konularda bilinç kazandırarak, gelecekte 112 Acil Çağrı hattına yapılan gereksiz aramaları azaltma amaçlanıyor. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.