Artık masada ben varım

Artık masada ben varım
Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şubesinin 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MESS ile devam eden grup toplu iş sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ben bugüne kadar...

Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şubesinin 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MESS ile devam eden grup toplu iş sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ben bugüne kadar o masaya oturmadım, ama artık hazırım. Buradan çıkıp Pazartesi günü o masaya gideceğim. MESS'in dün akşam yaptığı çağrı üzerine, Pazartesi günü saat 18'de o masaya oturacağım. Sizden aldığım güçle sizin verdiğiniz destekle bu işi sizin istediğiniz şekilde bitirmeden o masadan kalkmayacağım” diye konuştu.

GELİN BU KEZ İŞİ BİTİRELİM

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde gelinen noktaya değinen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Ben bugüne kadar o masaya oturmadım, ama artık hazırım. Buradan çıkıp Pazartesi günü o masaya gideceğim. MESS'in dün akşam yaptığı çağrı üzerine, Pazartesi günü saat 18'de o masaya oturacağım. Sizden aldığım güçle sizin verdiğiniz destekle bu işi sizin istediğiniz şekilde bitirmeden o masadan kalkmayacağım. Şimdi buradan MESS'e sesleniyorum. Gelin bu kez işi bitirelim. Gerekiyorsa günlerce o masadan kalkmayalım. 130 bin metal emekçisini mutlu edelim. Gelin o masadan bir daha kalkmayalım. Çünkü o masadan bir daha kalkarsak, vallahi de billahi de bu sefer o yüzbinleri Bursa'da toplarız. O da yetmezse İzmir'de toplarız. Tüm Türkiye'yi ayağa kaldırırız. O meydanları dar ederiz” diye konuştu.

BİZ MESS'E ELİMİZİ UZATTIK AMA UYSAL KOYUN DA DEĞİLİZ

Genel Başkan Kavlak, “31 Ağustos tarihinden itibaren hepimizin heyecanla bekledik. Artık bıçak kemikte… Biz her gece 100 lirayla yatağa girip sabah 90 lirayla uyanıyoruz. Bıktık artık. Paramızın, gelirimizin her geçen gün erimesinden… Her gün biraz daha yoksullaşmaktan. Zamlardan hayat pahalılığından, TÜİK'in yalanlarından. Vallahi de bıktık... Billahi de bıktık. Biz bu işi bir an önce bitirmek istiyoruz. İçeride birikmiş paralarımızı, iyice pul olmadan almak istiyoruz. Önümüzü görmek Ne alacağımızı bilmek, hayatımızı ona göre yaşamak, işimize, gücümüze bakmak istiyoruz. Ancak şunu da kimse yanlış anlamasın. Biz bu işi bir an önce bitirmek istiyoruz ama verilen her teklifi kabul edecek de değiliz. Biz bu işi bir an önce bitirmek istiyoruz ama insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmemiz için hak ettiğimiz ücreti de almak istiyoruz. Biz MESS'e elimizi uzattık ama uysal koyun da değiliz. Pazarlık asıl bundan sonra başlıyor. Sözleşme asıl şimdi başlıyor. Buna herkes hazır olsun” ifadesini kullandı.

MESS’in sunduğu teklifi değerlendiren Genel Başkan Kavlak “Bazı arkadaşlarımız ikinci 6 ay için istediğimiz yüzde 36 oranını sabit bir oran olarak algılamışlar. Yani bizim enflasyon ne olursa olsun yalnızca yüzde 36 oranında bir zam istediğimizi düşünmüşler. Sosyal medyadan bu konuda bir açıklama yaptım ama burada da belirtmek istiyorum. Bu talep ortalama bir orandır. MESS bize ikinci altı ay için gerçekleşecek enflasyonu vermek istemese de biz yüzde 36'yı talep ediyoruz. Ancak şunu da unutmayın burası Türkiye, her gün bir şeyler değişiyor. Hiçbir şeyin garantisi yok. Yani bu durumda ikinci 6 ay enflasyonu yüzde 36'nın altında olursa, biz kardayız. Refah payımızı almış olacağız. Üstünde olursa, örneğin enflasyon  38 ya da 40 oldu. Biz o zaman gerçekleşen bu oranı alacağız. Yani 38 ise 38, 40 ise 40 alacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. İkincisi de şudur: Bu sözleşme yalnızca zam oranıyla bitmiyor. Halen masada bizim 8 maddemiz var onlar daha duruyor. MESS'in de bizden talepleri var, onlar da masada duruyor. Anlaşmanın sağlanması için MESS'in bizim kazanılmış haklarımıza yönelik taleplerini geri çekmesi gerekiyor. Bizim o masaya oturabilmemiz için kazanılmış haklarımıza yönelik bu taleplerin masadan kalkması gerekiyor. Mesela, üç yıllık sözleşme teklifinin masadan kalkması lazım. Herkesin çalıştığı gün kadar ikramiye almasını düzenleyen kıstelyevm esasının masadan kalkması lazım... Esnek, güvencesiz çalışmayla ilgili tekliflerinin masadan kalkması lazım... Deneme süresiyle ilgili tekliflerinin masadan kalkması lazım... Geçici iş göremezlik ödeneğiyle ilgili teklifin masadan kalkması lazım... Bunlar masada dururken, biz ücrete ilişkin maddeye geçemeyiz. Bunu herkes böyle bilmelidir. Herkes bir şey daha bilmelidir. Bunlar o masada dururken, ben o masaya oturmam. Kazanılmış haklarımızdan bir milim bile geri adım atmam. Attırmam. O dayatmalar o masadan kalkacak ücret pazarlığı da ondan sonra başlayacak. Bunun başka bir yolu yok. Kaldırın masadan o maddeleri, Kocaeli'ndeki o selin gümbürtüsüyle birlikte artık o masaya ben geliyorum. O meydandan, bu salondan aldığım güçle o masaya ben geliyorum. Ya hakkımızı verecekler ya da Kocaeli'nden gelen o sele kapılıp sürüklenip gidecekler” dedi.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.