Atıl araziye çörek otu ekimi yapıldı

Atıl araziye çörek otu ekimi yapıldı
Yahşihan Belediyesi ve Yahşihan Kaymakamlığı işbirliğinde ilçede bulunan 80 dönümlük boş atıl arazi Tıbbi Aromatik Bitki ekilerek değerlendirildi.

Yahşihan Belediyesi ve Yahşihan Kaymakamlığı işbirliğinde ilçede bulunan 80 dönümlük boş atıl arazi Tıbbi Aromatik Bitki ekilerek değerlendirildi.

YAHŞİHAN'DAKİ ALTERNATİF ÜRÜN EKİMİNİN DİĞER ÇİFTÇİLERE DE ÖRNEK OLMASI BEKLENİYOR

Yahşihan Belediyesi ve Yahşihan Kaymakamlığı işbirliğinde ilçede bulunan 80 dönümlük boş atıl arazi Tıbbi Aromatik Bitki ekilerek değerlendirildi. Traktörün direksiyonuna geçen Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz bir süre araziye çörek otu ekimi yaptı.

ARAZİ ATIL DURUMDAYDI

Yahşihan'da değişik organizasyonlara imza atan MHP'li Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, şimdi de çiftçilere örnek olmak için ilçede atıl durumda bulunan 80 dönümlük araziyi Tıbbi Aromatik Bitki ekimi gerçekleştirdi. Yahşihan Kaymakamlığıyla işbirliğinde gerçekleşen ekimde, 80 dönümlük araziye traktörle çörek otu ekimi yapıldı. Çörek otu ekimi Yahşihan'da ilk defa yapılırken, bu ekimin diğer çiftçilere de alternatif ürünler bazında örnek olması bekleniyor.

ÜRÜN İLÇE SAKİNLERİNE DAĞITILACAK

Yahşihan Kaymakamı  Ender Faruk Uzunoğlu ve Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ekim yapılan arazide incelemelerde bulundu. Traktörün direksiyonuna geçen Belediye Başkanı Türkyılmaz bir süre çörek otu ekimini kendisi yaptı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Başkan Türkyılmaz "Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği" projesi çerçevesinde ilçemizde yer alan 80 dönüm atıl araziye çörek otu ekimini gerçekleştirdik. Buradan elde edilecek ürün ilçemizdeki tüm hanelere yarımşar kilo şeklinde dağıtacağız. Yahşihan’ın ekonomisini canlandırmak, tarımı geliştirmek ve çiftçilerimizi desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi. Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.