AUSD’DE BEKİR TOSUN DÖNEMİ

AUSD’DE BEKİR TOSUN DÖNEMİ
Un sektörünün öncüsü Kırıkkale’nin yerli firmalarından Tosunlar Un Sanayinin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Tosun, Anadolu Un Sanayicileri Derneği (AUSD) Başkanlığına seçildi. Genel Kurulda konuşan Başkan Tosun “Buğday...

Un sektörünün öncüsü Kırıkkale’nin yerli firmalarından Tosunlar Un Sanayinin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Tosun, Anadolu Un Sanayicileri Derneği (AUSD) Başkanlığına seçildi. Genel Kurulda konuşan Başkan Tosun “Buğday ürünümüzün dünya pazarlarında en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

KONGREDE TEK ADAY

Un sektörünün Türkiye çapında öncü firmalarından olan Tosunlar Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Tosun’a önemli görev. Tosun, uzun süredir yönetim kurulu üyesi olduğu Anadolu Un Sanayicileri Derneği Başkanlığına seçildi. Derneğin 25. Olağan Genel Kurulu Ankara Hilton Garden Inn Otelde gerçekleşti. 200’ü aşkın üyenin katıldığı genel kurula tek aday olarak giren Tosun, üyelerin oy birliği ile başkanlığa seçildi.

1985’DE KURULDU

30’ün üzerinde ilin üyesi bulunduğu Anadolu Un Sanayicileri Derneği’nin genel kurulunda konuşan Tosun “Derneğimiz 1985 yılında Ankara Bölgesi Değirmenciler Derneği olarak kurulmuş, daha sonra Un Sanayicileri adını almış, 13 Nisan 2006 tarihinde yapılan genel kurul da Anadolu Un Sanayicileri Derneği adını alarak ülke genelinde üye kaydına ve faaliyetlerine devam etmektedir. Dernek üyelerimiz  Türkiye’nin her bölgesinden un – irmik  fabrikaları temsilcileri ve bunlara hammadde temin eden,  makine ekipman imal eden, teknik ve bilimsel uygulama yapan kişilerden oluşmaktadır. Derneğimiz   Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve Makine Sanayi Sektör Platformunun üyesidir. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve Makine Sanayi Sektör Platformu tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası   seminer,  konferans ve toplantılara  dernek üyelerinin katılımı sağlanmaktadır.” dedi.

SÜT ŞEKERİ HEDİYE EDİLDİ

Başkan Tosun “Mesleki dayanışmanın artması için üyelerimizi bir araya getirmek ve bilgilendirmek en önemli görevimiz arasındadır.  Yıllık otuz altı milyon tonu aşan buğday işleme kapasitesine sahip ve  ülke  ihtiyacının  iki mislini aşan  binden fazla kurulu un fabrikası ile dünya  un ihracatında önemli bir yere sahip olan  un sanayimizin, dünya çapındaki kapasite, teknik bilgi ve tecrübesinin  bilincinde olan derneğimiz,  buğday ürünümüzün dünya pazarlarında en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam edecektir.” ifadelerini kullandı.  Toplantı sonrası üyelere Başkan Tosun tarafından Kırıkkale Belediyesi’nin ürettiği Kırıkkale’ye özgü süt şekeri hediye edildi.

AUSD’NİN YENİ YÖNETİMİ

Genel kurulda Bekir Tosun başkanlığında yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Alp Eskiyapan, Cengiz Yüksel, Mehmet Ekici, Ömer İmamoğlu, Emir Kaşıkçı, Ömer Ak, Yiğit Adanır, Ethem Yeşilli, Sinan Aybakar, Zeki Başar Kılıç. Denetleme Kurulu üyeliklerine Gökhan Yunus Topaloğlu, Uğur Neşet Evirgen ve Mehmet Cengizhan Yeniçelik seçilirken, Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Hasan Küçükkarpuz, Melek Malkoç ve Zeki Demirtaşoğlu seçildi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.