Bakan Kurum “Halifeli Suyunu” açmaya geliyor

Bakan Kurum “Halifeli Suyunu” açmaya geliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Halifeli Suyunun şebekeye veriliş törenine katılmak üzere yarın (10 Temmuz, Cuma) Kırıkkale’de olacak.Cuma Namazı sonrası Valilik ziyaretiyle başlayacak olan programında Kırıkkale Belediyesini...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Halifeli Suyunun şebekeye veriliş törenine katılmak üzere yarın (10 Temmuz, Cuma) Kırıkkale’de olacak.

Cuma Namazı sonrası Valilik ziyaretiyle başlayacak olan programında Kırıkkale Belediyesini de ziyaret edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyük Şehir Parkında vatandaşlarla selamlaşacak.

Daha sonra Halifeli Suyunun Kırıkkale şebekesine verilme törenine katılacak olan Bakan Kurum, buradan Köprüköy'e geçerek Çeşnigir Köprüsü ve çevresinde yapılan rekreasyon çalışmalarını inceleyecek.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın yoğun çabaları sonucu çıkarılan ve ilk etapta Kırıkkale’nin doğu ve kuzeyindeki mahallelerin faydalanacağı Halifeli Suyu, kısa bir süre içerisinde Kırıkkale geneline yayılacak ve Kırıkkale’nin en önemli sorunlarından olan, “musluktan akan suyun içilebilmesi” hayali zamanla gerçekleşecek.

Memba suyu kalitesine sahip olan ve doğrudan Dinek Dağı’nın zirvelerindeki damarlardan aşağılara doğru inen Halifeli Suyu, günümüzde ancak dağın eteklerinde ve kısıtlı miktarlarda açılan hayrat çeşmelerden vatandaşların kendi gayretleriyle elde edilebiliyordu.

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.