Bakan Varank Kırıkkaleli öğrencileri ödüllendirdi

Bakan Varank Kırıkkaleli öğrencileri ödüllendirdi
TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmaları'nın ödül töreni Trabzon'da yapıldı. Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinden Hanzade Naz Akutay ve Şeyda Gül Erol, "Değerler...
  1. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmaları'nın ödül töreni Trabzon'da yapıldı. Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinden Hanzade Naz Akutay ve Şeyda Gül Erol, "Değerler Eğitimi" alanında teşvik ödülüne layık görüldü. Öğrencilerin hediyesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

TÜRKİYE FİNALLERİNDE TEŞVİK ÖDÜLÜ ALDI

Kırıkkale BİLSEM öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Değerler Eğitimi" alanında Türkiye finallerinde teşvik ödülü aldı. Hazırlanan proje kapsamında danışman öğretmen Nazlı Saluk koordinatörlüğünde Şeyda Gül Erol ve Hanzade Naz Akutay, uzaktan eğitim yolu ile bir okuma atölyesi oluşturdu. Atölye ile seçkin yazar, şair ve eserleri tanıyan ve okuyan öğrenciler, aynı zamanda da bu eserlerde ele alınan değerleri tespit ederek buna yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. Yardımseverlik, empati kurma, sevgi, saygı, özdenetim, çalışkanlık, vatanseverlik gibi değerleri okudukları metinler sayesinde özümsemeye çalışan öğrenciler, okudukları iki eseri atölyeye katılan arkadaşları ile birlikte seslendirme de yaparak görme engeliler için sesli kitaplar hazırlayarak onların da istifade etmelerini sağladı.

ÖĞRENCİLERE KUTLAMA

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, başarılarıyla Kırıkkale'yi temsil eden öğrencileri, danışman öğretmen ve BİLSEM yöneticilerini tebrik etti. Sahip olunan değerlerin öğrenciler sayesinde yeniden yeşertilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Tüfekçi, "Yardımseverlik, empati kurma, sevgi, saygı, özdenetim, çalışkanlık, vatanseverlik gibi daha birçok değerlerimiz her daim yaşamalı ve zihinlerde canlı olmalıdır. Böyle bir konuda ilimizi temsil eden çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Ayrıca öğrencilerimizin Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan ödül almaları ise ayrı bir mutluluk. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

ÖZVERİLİ ÖĞRETMENLERE TEBRİK

Tüfekçi, öğrencilerin bundan sonraki süreçlerde de farklı alanlarda daha birçok başarılara imza atacaklarını sözlerine ekledi. BİLSEM Müdürü Necmettin Yumuşak da, öğrencilerin "Farklı Türler Okumaya Değer" sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, danışman öğretmen ve öğrencilerin ödül törenine katılmasına eşlik eden öğretmen Selçuk Yurtoğlu'nu da özverilerinden dolayı tebrik etti. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.