Baraj göleti balıklandırıldı

Baraj göleti balıklandırıldı
Kırıkkale’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Sulakyurt Baraj Göletine 100 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.SU KAYNAKLARININ BALIKLANDIRILMASI PROJESİTarım ve Orman Bakanlığının su ürünleri kaynaklarını...

Kırıkkale’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Sulakyurt Baraj Göletine 100 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

SU KAYNAKLARININ BALIKLANDIRILMASI PROJESİ

Tarım ve Orman Bakanlığının su ürünleri kaynaklarını ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amaçları ile başlattığı “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” devam ediyor. Proje kapsamında İl Müdürlüğümüz ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar ile Kırıkkale’de Sulakyurt baraj göletine 100 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

DUYARLI OLALIM

Balıklandırma çalışmalarına katılan ve bir değerlendirme yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Balıklandırma çalışmalarımız su ürünleri mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için önemli adımlardan birini oluşturuyor. Ancak bu çalışmanın belirlenen hedefe ulaşması için hepimize sorumluluklar düşüyor. Avlanma yasaklarına uyulması, kaçak avcılık ile karşılaşılması halinde ilgili birimlere ihbarda bulunulması geleceğimiz için hepimizin sorumluluğudur. Ekiplerimiz hem balıklandırma çalışmalarına hem de denetim ile koruma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranarak çalışmalarımıza destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.