BAŞKAN TEKİN’DEN ÇOCUKLARA SÜRPRİZ

BAŞKAN TEKİN’DEN ÇOCUKLARA SÜRPRİZ
 Yazı İşleri Müdürü
Camiye gelerek ayakkabısında para bulan çocuklar şaşırdıBahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, atalarımızdan miras kalan kadim kültürümüzü, ''Bahşılı’ da'' tekrar yeşertiyor. Başkan Tekin camiye gelen çocukların...

Camiye gelerek ayakkabısında para bulan çocuklar şaşırdı

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, atalarımızdan miras kalan kadim kültürümüzü, ''Bahşılı’ da'' tekrar yeşertiyor. Başkan Tekin camiye gelen çocukların ayakkabılarına harçlık bırakarak onları sevindirdi.

CAMİYE GELEN ÇOCULARIN AYAKKABISINA HARÇLIK BIRAKTI

Bu yılda İslam Dünyasında ve ülkemizde idrak edilmekte olan Mübarek Ramazan Ay’ı münasebeti ile eski geleneklerimiz, göreneklerimiz ve örfümüz ülkemizin dört bir yanından hatırlanılıp yaşatılmaya devam ediyor. Son olarak unutulmaya yüz tutmuş bir Osmanlı İmparatorluğu geleneği Bahşılı’ da Başkan Recep Zafer Tekin’le tekrar hayat buldu. Günümüzde Rumeli’nde hala canlı tutulan bu gelenek, camilere gelen çocukların ayakkabılarına harçlık koyularak gerçekleştiriliyor. Başkan Tekin “Böylelikle çocuklar atalarımızın bu nezaket dolu düşüncesi ve kalpleri İslam’a ısındırmak şiarı ile kadim uygarlığımızın insan ve yardımlaşma merkezli kültüründen faydalanıp, harçlıklarını doyasıya harcarken bir yandan da sulh dolu bir medeni insan olma yolunda, kendi toplumuna fayda sağlayabilecek iradesi ve vicdanı hür bireylere dönüşmektedir” diye konuştu.

ATALARIMIZIN MİRASI

Tekin “Atalarımızın mirasını Bahşılımız da yaşatmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımızın kimliklerini iyi tanıyıp, gelecekte ülkemize kendine has, özgün ve bize özel bir şekilde katkı sağlayabilecek birer ferde dönüşmelerini temenni ediyoruz. Bizim kültürümüzde yardımlaşma çok önemli bir unsurdur. Toplumumuzda bir tutkal görevi gören bu kadim yardımlaşma kültürümüz ve atalarımızın ince düşünebilme yetisi ne kadar yaygınlaşabilirse o kadar bölünmez bir bütünün parçaları ve de büyük bir gücün inşaacısı olacağımızı düşünüyoruz. Bu vesile ile içinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan Ay’ımızın ülkemize mutluluk, başarı ve sürdürülebilirlik  getirmesini tüm kalbimle diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.