BİLGİ KIYMETLİDİR

BİLGİ KIYMETLİDİR
ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE KONUŞAN VALİ TEKBIYIKOĞLU BİLGİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ24 Kasım Öğretmenler Günü Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Başöğretmen Atatürk anıtına çelenk...

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE KONUŞAN VALİ TEKBIYIKOĞLU BİLGİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

24 Kasım Öğretmenler Günü Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Başöğretmen Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler Kültür Merkezinde devam etti. Törende konuşarak öğretmenlerin gününü kutlayan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, bilginin tarihin her döneminde kıymetli olduğunu hatırlattı.

HİÇ BİLEN İLE BİLMEYEN BİR OLUR MU?

Kırıkkale'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını emekli öğretmen Necdet Tekin yaptı. Törende Tekin’e emekli öğretmenler adına hediye verildi. Kutlamalar kapsamında Aday Öğretmenler yemin ederek görevlerine başladı. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Bugün buraya Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri başöğretmen sıfatının verildiği tarihin 93. Yıldönümü kutlamak,1981 yılında kutlanmaya başlayan öğretmenlerimizin günün kutlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Tarihin her döneminde bilgi çok önemli ve kıymetli olmuştur. Bilgi aynı zamanda kutsal olmuştur. Bunun farkında olan padişahlar, sultanlar, krallar ülkelerine hükmetmek, devletlerini ileri götürmek için bilgiye ulaşmak için ilim ve bilim adamlarını yanlarında bulundurmuşlardır. Bizim maneviyatımız içinde bilgi kutsaldır, dinimize göre ilim kutsaldır, arabın arap olmayana üstünlüğü yoktur, insan oğlu bir tarağın dişleri gibi bir birine eştir ama arada bir fark vardır o da bilen ile bilmeyen arasındaki farktır. Ayeti kerimede ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu’ buyurmaktadır” sözlerine yer verdi.

BÜYÜK BİR ENERJİMİZ VAR

Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasının devamında “Öğretmen kendisinde olan bilgiyi öğrencisine aktarır. Aktarılan ne, elbette ki çocuklarımızı, gençlerimizi çağın gerekleriyle donatıp, onlara ilimi, fenni, tekniği, yabancı dili, felsefeyi elbette vereceğiz. Ama bununla beraber tıpkı bir kadavraya işlermiş gibi vatanperverlik, milliyetperverlik, hamiyetperverlik ve fedakarlığı da vermek zorundayız. Biz gençlerimizle övünüyoruz. Cumhuriyeti kurduğumuzda nüfusumuz 10 milyonun üzerindeydi, şimdi 84 milyon nüfusumuz var. Bu büyük bir enerji. Bu enerjiyi iyi bir şekilde yönlendirirsek, modern çağın donanımlarının diğer değerleri de beraberinde verebilirsek ancak Gazi Mustafa Kemal’in bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkartabilecek bir gençliği yetiştirebiliriz. Nasıl bir bir gençlik fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirebiliriz. Öğretmenler gününde genelde söylenir, Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diye ama ikinci kısmı pek söylenmez. Ben bunu da ifade etmek istiyorum, bunlar bir birinin tamamlayıcısıdır. Gazi Paşa der ki, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır, ama bu eserin kalitesini sizin fedakarlığınız ve gayretiniz oluşturacaktır. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” diye konuştu.

ÖĞRETMEN BİR GÖNÜL ERİDİR

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’de yaptığı konuşmasında “İyinin, güzelin, şefkatin; hayatın can damarı sevginin en yalın, en içten hâli olan, muteber ve mukaddes bir mesleğin adıdır öğretmenlik. Ne mutlu bizlere ki yetiştirdiğimiz her bir fidanla geleceğin nefes almasına vesile oluyoruz. İçinde olduğumuz çağ acının, sevgisizliğin, umutsuzluğun kaosunda değil, mutluluğun, güvenin, gülümsemenin çağı olsun diye emek emek umut ekiyoruz toprağa. Ülkemiz mutlu yarınlara emin adımlarla ilerleyecekse eğer, bu en çok peygamber mesleği olarak kutsiyet kazanmış öğretmenlikle mümkün. Öğretmen; öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Gönül erinin karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır” sözlerine yer verdi.

BİLİMİN BİLİMSELLİĞİN ÖNDERİDİR

Tüfekçi “Öğretmenin başarısının sırrı; hayatını öğrencisine adamak, onlarla bütün olabilmek, onları vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetiştirebilmektir. Öğretmen; her zaman iyinin ve güzelin peşinde koşan, bilimin bilimselliğin önderidir. Unutmamalıyız ki her öğrenci bizim için yeni bir öğreticidir.  Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bunun içindir ki öğretmen öğretirken öğrenen insandır ve öğretmen için bu çok büyük bir nimettir. Yeter ki öğretmenlik mesleğine soyunan insan öğrencilerine kapılarını kapamasın, onlardan gelen eleştirileri kulak ardı etmesin. Öğretmen, kendini öğrencilerinde bulan, öğrencilerinin yanında kendini mutlu hisseden, sürekli geliştiren ve gelişen bir insandır. Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ile ilgili tüm unsurları etkilemektedir. Eğitim artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç hâline gelmiştir. Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yitirmiştir. Bu anlayış yerine bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir. Öğrenciye, öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı artık çağımızın yeni modelidir. Bu yeni anlayışta da öğretmen öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak gören ve değer veren kişidir. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşır, öğretme adına her fırsatı değerlendirir”.

ÖĞRETMEN ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASIDIR

Yeni öğretme modelinde öğretmen mesai kavramının dar kalıplarını kırmak zorundadır. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini kendi davranışlarında göstermesi gerektiğini bilmelidir. Öğretmen daima sorunun değil çözümün bir parçasıdır. Olmazların, yokların, imkânsızlıkların içerisinde bile Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir. Yeni öğretme modeli aynı zamanda bu aziz milletin bir gelişme modeli olarak da uyarlanmalıdır. Dün kara tahta başında başlayan, bugün bilgisayar ekranı karşısında devam eden bu yolculuk sizin eseriniz olarak yeni, müreffeh nesiller yetiştirecektir. Unutmayalım ki ‘’Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’’ sözü, sadece öğrenciyi değil topyekûn bir milleti eğitmek demektir. Bir milletin ruh dünyasına şekil veren ve ona yeni kapılar açmak hedefinde olan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” ifadesi kullandı.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda en kıdemli emekli öğretmen Necdet Tek'e plaket ve hizmet şeref belgesi verilmesinin ardından kent genelinde düzenlenen "Öğretmen" konulu resim, şiir, kompozisyon ve anı yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından aday öğretmenlerin yemin töreni ile öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler yapıldı. Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu öğrencisi Meliha Nazlı Kartın'ın hayatını kaybeden öğretmeni için yazdığı şiiri okuması esnasında salonda duygusal anlar yaşandı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile protokolün diğer üyeleri ve çok sayıdaki davetlinin katıldığı program, Güzel Sanatlar Lisesi mezunu Bektaş Dolu'nun günün anısına vermiş olduğu konserin ardından son buldu. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.