BİLSEM öğrencilerinden bölge birinciliği

BİLSEM öğrencilerinden bölge birinciliği
Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin hazırlamış olduğu proje, 102 proje arasından birinci seçilerek Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı.BAŞARILI PROJELERKırıkkale BİLSEM öğrencileri,...

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin hazırlamış olduğu proje, 102 proje arasından birinci seçilerek Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı.

BAŞARILI PROJELER

Kırıkkale BİLSEM öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 28-31 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda 2 Türkçe, 1 matematik, 1 teknoloji tasarım, 2 değerler eğitimi alanlarında toplam 6 projenin sunumlarını gerçekleştirdi. Türkçe alanında Nazlı Saluk'un danışmanlığını yürüttüğü, öğrenciler Ilgın Efsa Coşkun, Begüm Ceyda Kuzucu ve Zeynep Sude Varlı'nın sunduğu proje, birincilik ödülünü alarak, Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı. Yine Nazlı Saluk danışmanlığında değerler eğitimi alanında görev alan öğrenciler Belis Duran ve Şeyda Gül Erol, Ankara bölge üçüncülüğü ödülünü almaya hak kazandılar.

TÜRKİYE FİNALİSTİ

Öğrencilerin özenle hazırlandıkları "Derle-Yaz-Dinle-Yaşat - Anadolu'da Hayat" adlı araştırma, Türkçe alanında birincilik ödülünü alarak Türkiye finalisti oldu. Değerler eğitimi alanında ise "Salgın Sonrası Değerler Eğitimine Yönelik Bir Telafi Programı" adlı proje Ankara Bölge üçüncülüğü ödülüne layık görüldü. Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yaptığı açıklamada, "Başarılarıyla Türkiye finaline yükselen BİLSEM öğrencilerimiz ile onlara rehberlik ve danışmanlık yapan öğretmenlerimizi özverili çalışmalarından ayrıca elde etmiş oldukları bölge birinciliğinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

102 PROJE ARASINDAN BİRİNCİ

TÜBİTAK projeleri sayesinde öğrencilerde girişimcilik ruhunun her zaman zinde tutulduğunu hatırlatan Tüfekçi, "Hem BİLSEM, hem de diğer okullarımızdan bölge finaline katılım sağlayan öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu güzel çalışmalarla ilimizi 102 proje arasından birinci seçilerek bölgede birinci olması ve sonrasında da Türkiye finaline katılacak olması hepimizi gururlandırıyor. Bu başarılı çalışmaların bundan böyle devam etmesini diliyor, öğrencilerimizi katılacakları Türkiye finalinde başarılar diliyorum" dedi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.