BİRİZ BERABERİZ KARDEŞİZ

BİRİZ BERABERİZ KARDEŞİZ
İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN BAŞLATTIĞI PROJEYLE KISA ZAMANDA 109 İHTİYAÇ SAHİBİNE YARDIM ELİ UZATILDIKırıkkale İl Müftülüğü, maddi ve manevi yönden ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek olmak amacıyla Biriz beraberiz kardeşiz...

İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN BAŞLATTIĞI PROJEYLE KISA ZAMANDA 109 İHTİYAÇ SAHİBİNE YARDIM ELİ UZATILDI

Kırıkkale İl Müftülüğü, maddi ve manevi yönden ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek olmak amacıyla Biriz beraberiz kardeşiz projesi başlattı. Proje çerçevesinde toplanacak yardımlar din görevlilerin tespit ettiği gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, projenin başladığı Ocak ayından bugüne kadar 109 aileye destekte bulunduğunu açıkladı.

DİN GÖREVLİLERİ MAHALLE MAHALLE TARIYOR

Kırıkkale İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan proje kapsamında Kırıkkale halkının, maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçları için de destek sunuluyor. Kırıkkale geneli mahalleler din görevlileri tarafından taranarak, yardımlar maddi ve manevi ihtiyaçları olan ailelere ulaştırılıyor. Proje kapsamında görev yapan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri, ihtiyaç sahibi ailelere destek olabilmek için gayret gösteriyor.

MADDİ DESTEĞİ DE DİN GÖREVLİLERİ SAĞLIYOR

Din görevlileri ve müftülük personeli tarafından yapılan maddi bağışlar ve hayır sever vatandaşların katkıları, Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi hesabında, projede kullanılmak üzere toplanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar "Projenin başladığı Ocak ayı itibari ile 109 ailemize maddi ve manevi destek sunuldu. Hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile daha fazla ihtiyaç sahibi kardeşimize umut olacağız" ifadesini kullandı.

AMACIMIZ GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAK

İl Müftüsü Yaşar "Salgın sürecinin başladığı günden bu güne kadar müftülüğümüz “vefa sosyal destek” ekipleriyle sahada halkımızın yanında olmuştur. Şimdi de “Biriz Beraberiz Kardeşiz Projesi” ile Kırıkkale genelinde tüm mahallerde din görevlilerimizin tespit ettiği, maddi ve manevi yönden desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek sunmaya devam etmektedir. Amacımız toplanan yardımları gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmak" diye konuştu.

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU (ADRB)

Projemiz kapsamında Kırıkkale İl Müftülüğü bünyesindeki Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun aktif olarak görev yaptığını hatırlatan İl Müftüsü Yaşar "Aile ve Dini Rehberlik borumuz vatandaşlarımızın manevi ihtiyaçları için çalışmalar yapmakta ve manevi yönden sorun yaşayan pek çok kişi ve aileye manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmaktadır" dedi. İl Müftülüğünün başlatmış olduğu projenin hayırsever insanların yardımlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, bu konuda yaşanan istismarların da önüne geçmesi bekleniyor. Tel : 0 318 224 26 05 /0 318 224 48 17. 'Biriz beraberiz kardeşiz projesi' banka hesap numarası, Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi Vakıflar bank TR85 0001 5001 5800 7312 0767 59.  Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.