Bölgede düzensiz göç önlenecek

Bölgede düzensiz göç önlenecek
Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla 7. Bölge kapsamında bulunan Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Zonguldak illerinin Valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma...

Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla 7. Bölge kapsamında bulunan Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Zonguldak illerinin Valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, İl Göç İdaresi Müdürlerinin katılımı ile Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da katıldığı toplantıda bölgede düzensiz göçün önlenmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.

6 AYDA BİR GERÇEKLEŞİYOR

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Eskişehir’de 7. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı. Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir ve Zonguldak illerinin içinde bulunduğu toplantıda düzensiz göçlerin önlenmesi hususunda değerlendirmeler yapıldı. 6 ayda bir yapılan ve ikincisi Eskişehir’de gerçekleştirilen 7. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu toplantının düzensiz göçlerle daha etkin mücadele edilmesinde önemli katkı sağlayacağının altını çizdi. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Ankara Valisi Vasip Şahin, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce Valisi Cevdet Atay, Karabük Valisi Fuat Gürel, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, illerin İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, Sahil Güvenlik Grup Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

ÖRNEK ALINAN BİR TUTUM SERGİLEDİK

"Düzensiz Göçle Mücadele 7. Bölge Koordinasyon Toplantısı” nın hayırlara vesile olmasını temenni eden Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “Göç ve göçmenler, çağımızın en önemli insanlık meselelerinden bir tanesi olup küresel ölçekte siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda uluslararası ilişkilerin ve ülkelerin politikalarının temel belirleyicisi hâline gelmiştir. Ülkemiz göçmenlere kapılarını açmış, ihtiyaç duyanları koruma altına almış, göçmenlerin sorunları için bütün imkânlarını seferber etmiş; yasal düzenlemeler ve kurumsal yapılanmalarla dünya kamuoyu tarafından da saygı duyulan, örnek alınası bir tutum sergilemiştir.” diye konuştu.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nın altı ayda bir düzenlendiğini ifade eden Ankara Valisi Vasip Şahin ise; “Bugün ikincisini Eskişehir’de düzenlediğimiz toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Düzensiz Göçle Mücadele de her bir ilimiz kendi üzerine düşen gayreti göstermeye çalışıyor. Düzensiz göçün getirdiği sorunları önlemeye, bununla mücadele etmeye çalışıyorlar. Daha çok koordinasyon içerisinde ve birlikte çalışmamız, birlikte mücadelemiz ile sınır illerimize destek vermiş oluruz.” dedi. Düzensiz göç ile mücadele kapsamında iller bazında yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda; 7. bölgede yer alan Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir ve Zonguldak il sınırlarında yaşanan düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu, alınan önlemler, yapılan çalışmalar ile istatistiki bilgiler paylaşılarak, istişareler yapıldı.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.