Camiyi seviyoruz, Namazla buluşuyoruz

Camiyi seviyoruz, Namazla buluşuyoruz
Kırıkkale İl Müftülüğünce okulların yarıyıl tatiline girmesiyle başlatılan ‘Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz Projesi’ tamamlandı.

Kırıkkale İl Müftülüğünce okulların yarıyıl tatiline girmesiyle başlatılan ‘Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz Projesi’ tamamlandı.

NAMAZ KILMA ALIŞKANLIĞI KAZANDILAR

Kırıkkale’de uygulanan projeyle ilgili bilgiler veren Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım “Başkanlığımız, camilerin asli fonksiyonunun ibadethane olmasının yanında, birer eğitim-öğretim mekânı ve sosyal, kültürel faaliyetlerin merkezi olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla birçok hizmet gerçekleştirmektedir. Son yıllarda camilerimizde gerçekleştirilen ihtiyaç odaklı hizmet çeşitliliği artarak devam etmekte olup, bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığı’nca okullarımızın yarıyıl tatiline girmesiyle çocukların namaz kılma alışkanlığını kazanmaları amacıyla ülkemiz genelinde, ilimiz özelinde tüm camilerimizde Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz; başlıklı bir program uygulanmıştır” ifadesini kullandı.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Projemizin amacının okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığını kazandırmak olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Şahin “Program cami görevlileri gözetiminde çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri ve ezber yapmaları üzerinden puan vermek suretiyle değerlendirildi.  Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride cami görevlilerince değerlendirildi ve birinci ikinci ve üçüncülere mahallince hediyeler verildi” dedi. Proje kapsamında oğluyla camiye gelen Nurettin Özüak "Çocuklarımızın camiyle hayatlarının baharında tanışmaları çok önemli. Oğlum Hamza Mert Özüak Rasattepe Camiinde bu proje kapsamında ödül aldı. Bugün yaşadığım sevinci ifade etmekte zorlanıyorum. Bu projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.