Çanakkale İstiklâlimizin tecellisi İstikbâlimizin nişanesidir

Çanakkale İstiklâlimizin tecellisi İstikbâlimizin nişanesidir
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, 106. Yıldönümünde Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Karabacak " Çanakkale İstiklâlimizin tecellisi...

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, 106. Yıldönümünde Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Karabacak " Çanakkale İstiklâlimizin tecellisi İstikbâlimizin nişanesidir" diye konuştu.

MİLLETİN VE DEVLETİN BÜTÜNLÜĞÜ

Çanakkale’nin, Türk milletinin, hür ve bağımsız karakterinin ete kemiğe büründüğü bir mücadele, mânânın maddeye galip geldiği bir savaş, inancın ve imânın küfrü boğduğu bir zafer olduğunu söyleyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak açıklamasında " Türk milletinin, tarihin akışını maziden aldığı ilham, inanç ve iradeyle değiştirdiği, dünya milletleri önünde büyük bir kahramanlık destanı sergilediği, istiklâle duyduğu derin bağlılığın tecellisi, istikbâl uğruna verdiği çetin mücadelenin muhteşem yıl dönümünü idrak ediyor,  Türk milletinin ebediyete kadar kıvançla anacağı 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni 106. yıldönümünde gururla kutluyoruz. Tarih sahnesine çıktığı andan itibaren istiklâl ve istikbâl uğruna büyük bedeller ödeyen milletimiz, Dandanakan’dan Çanakkale’ye aynı idealin, iradenin, izanın ve kararlılığın azmiyle ilerlemiş, Türk milletinin ve devletinin bütünlüğünü müdafaa ve muhafaza için büyük gayretler göstermiştir. Türk tarihi bu uğurda verilen çetin mücadeleleri ve sayısız şanlı zaferleri barındırmaktadır. Çanakkale Zaferi’nin ise şan ve şerefle dolu tarihimiz içerisinde müstesna bir yeri vardır" ifadesini kullandı.

TÜRK MİLLETİNİN İSTİKLÂL VE İSTİKBÂL MÜCADELESİ

Başkan Karabacak "Milletimiz açısından tarihi, stratejik ve jeopolitik bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi, sadece Türk milletinin istiklâl ve istikbâl mücadelesini değil siyasi, ekonomik ve kültürel yapısına da etki etmiş aziz bir hatıradır. Kahramanlık, zalimlere, zulümlere, ölümlere meydan okumaktır. Küresel güçlere karşı, 18 Mart’ta Çanakkale’de kahramanlık destanı yazan milletimizi, bu toprakları sonunu düşünmeden savunan ecdadımızı tarihimiz daima kıvançla hatırlayacaktır. Aziz ecdadımızın muhterem ve muhteşem hatıraları ebediyete kadar yaşayacaktır. Geleceğini geçmişinin aziz hatıraları üzerine inşa eden milletimiz, milli birliğimizin, iç bütünlüğümüzün temellerini sarsmaya kalkanları, dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de bertaraf edecektir. Milletimizin birliğinden, topraklarımızın bütünlüğünden rahatsız olanlar dün olduğu gibi bugün de emellerine ulaşamayacaklar, hedeflerini gerçekleştiremeyeceklerdir. Aziz Türk milleti, hain emeller besleyen dış güçlere ve onların içteki maşalarına bir ve bağımsız olma iradesini daima gösterecektir" sözlerine yer verdi.

O RUH HER DAİM TAZE KALACAK

Karabacak "Türk Eğitim Sen olarak milli hafızamızda güzide bir yeri olan Çanakkale Zaferi’mizi 106. yıl dönümünde büyük bir coşkuyla anıyor, bize bu zaferi yaşatan aziz şehitlerimize, mukaddes hatıralarına layık olma gayretinden ayrılmayacağımızı yineliyor, mili mücadele ruhunun her dem taze kalacağını ve bir onur nişanesi olarak ebediyete kadar var olacağını inanıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Haftası’nda aziz milletimize nice zaferler bahşeden kahraman ecdadımızı, birliğimiz ve dirliğimiz için istiklâlimizi korumak uğrunda mücadeleler veren şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Kahramanlıklarıyla dillerde destanlaşmış; cesaretleri, inançlarıyla abideleşmiş ve üzerinde yaşadığımız toprakları aziz kanlarıyla vatan kılan, fani bedenlerini terk ederek ölümsüzleşen şehitlerimize rahmet diliyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’nin tüm kumandanları olmak üzere milli direnişin isimsiz kahramanları ve bütün şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun" dedi. Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.