Çekici ve otopark ücretleri belirlendi

Çekici ve otopark ücretleri belirlendi
Kırıkkale İl Trafik Komisyonu 2022 yılında geçerli olacak çekici ve otopark ücretlerinde düzenleme yaptı. Bir günlük otopark ücreti 15 ila 40 TL arasında değişirken, araç çekme ücreti 140TL ila 310 TL, vinç ve kurtarıcı...

Kırıkkale İl Trafik Komisyonu 2022 yılında geçerli olacak çekici ve otopark ücretlerinde düzenleme yaptı. Bir günlük otopark ücreti 15 ila 40 TL arasında değişirken, araç çekme ücreti 140TL ila 310 TL, vinç ve kurtarıcı ücreti 70 TL ila 155 TL arasında değişiyor.

KOMİSYON TOPLANDI

Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında toplanan Kırıkkale İl Trafik Komisyonu tarafından yapılan açıklamada “İl trafik komisyonunca yetkilendirilen taşımacıların trafikten men edilen, muhafaza altına alınması gereken veya meydana gelen trafik kazaları sonucu bulunduğu yerden kaldırılması gereken araçların çekilip götürülmesinde kullanılan çekici-kurtarıcı türü araçlar ile yapmış oldukları araç çekme, kurtarma ve götürme hizmetleri karşılığında vatandaşlar tarafından ilgili taşımacıya ödenmesi gereken ücretlerin ve söz konusu araçların muhafaza edildiği otoparkların ücretleri KDV dahil olacak şekilde 2022 yılı için belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

İŞTE YENİ ÜCRET TARİFESİ

Buna göre Araç çekme ücretleri otomobil, SUV. İçin şehir içi 180 TL, Şehir dışı 140 TL +KM başına 4 TL, boş çekme 90 TL,  kurtarıcı 90 TL +Saat başı 100 TL, bir günlük otopark 20 TL. Kamyonet, panelvan, arazi taşıtları için şehir içi 190 TL, şehir dışı 190 TL+KM başına 4 TL, boş çekme 95 TL, vinç kurtarıcı 95 TL +Saat başı 100 TL, bir günlük otopark 25 TL. Minibüs, midibüs ve traktörler için şehir içi 210 TL, şehir dışı 210 TL KM başına 4 TL, boş çekme 105 TL, kurtarıcı 105 TL + Saat başı 130 TL, bir günlük otopark ücreti 25 TL. Çekici, römork, iş makinesi için şehir içi 310 TL, şehir dışı 310 TL +  KM başına 6 TL, boş çekme 155 TL, kurtarıcı vinç 155 TL +Saat başı 325 TL ve bir günlük otopark ücreti 40 TL olarak belirlendi.

MÜCAVİR ALAN BELİRLEMELERİ

Şehir içi araç çemke ücretinin belediye mücavir alanı içerisinde yer alan yerleşim yeri levhaları arasında kalan kesimleri kapsayacak. Buna göre Yahşihan ve Bahşılı ilçeleri yerleşim yeri levhaları arasında kalan kesimlerden alınarak Kırıkkale veya Yahşihan ilçesinde bulunan otoparklara çekilen araçlar için de şehir içi ücret tarifesi uygulanacak. İlçe merkezlerinde yediemin otoparkı bulunan ve söz konusu ilçe merkezi mücavir alanı içerisinde su otoparklara çekilen araçlar için de yine şehir içi ücret tarifesi uygulanacak. Oto parkta bulunan araçların 6 aydan sonraki muhafaza süresi için günlük otopark ücretlerinin yarı oranı kullanılacak. Aksi bir durum olmadığı sürece her yıl söz konusu ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesine, fiyat belirlenmemesi durumunda TÜFE oranında ücretlere ilave yapılmasına karar verildi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.