ÇİFTÇİLERE PRİM UYARISI

ÇİFTÇİLERE PRİM UYARISI
 Yazı İşleri Müdürü
Geç kalırsanız prim ödemesinden yararlanamazsınızKırıkkale’de 2022 yılı hasat sezonunun sonuna yaklaşıldığı şu günlerde önemli bir uyarı geldi. Çiftçilerin buğdayda kilogram başına 1 TL, Arpa üretiminde kilogram başına...

Geç kalırsanız prim ödemesinden yararlanamazsınız

Kırıkkale’de 2022 yılı hasat sezonunun sonuna yaklaşıldığı şu günlerde önemli bir uyarı geldi. Çiftçilerin buğdayda kilogram başına 1 TL, Arpa üretiminde kilogram başına 0,5 TL prim desteğinden yararlanabilmeleri için en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar ürünlerini TMO’ya satmaları gerekiyor.

PRİM DESTEĞİ

TMO’nun 2022 yılı hububat alım fiyatlarıyla birlikte yüzü gülen çiftçiler hasat sezonunun sonuna yaklaşırken, Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden çiftçilere uyarı geldi. Yapılan açıklamada, Üreticilere buğday üretimi için kilogram başına 1 TL, arpa üretimi için kilogram başına 0,5TL olarak Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği ödenecek.2022 yılında üretilen ürünler için belirlenen verim değerinin maksimum iki katına kadar ve alımsatım belgesinde yer alan miktar esas alınarak destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

2022  yılında  Çiftçi  Kayıt  Sistemine  kayıtlı  olarak  arpa,  buğday  üretimi  yapan, ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere destekleme ödemesi yapılması amacıyla hazırlanan, 20 Temmuz 2022 tarih ve5802 sayılı Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteğine İlişkin Cumhurbaşkanı Karar'ı 21/7/2022tarih ve 31899 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

SATIŞ İÇİN SON GÜN 1 EYLÜL

Bahse konu desteklemeden çiftçilerin faydalanabilmeleri için 06/06/2022 ile 01/09/2022 tarihleri arasında TMO'ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri ( fatura, müstahsil makbuzu veya ELÜS alım satım belgesi) ile İl/İlçe Müdürlüklerine 16/09/2022 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyeceği, ayrıca TMO dışında diğer gerçek/tüzel kişilere yapılan satışlara ilişkin düzenlenen alım satım belgeleri kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.