Çocuk akademisine büyük ilgi

Çocuk akademisine büyük ilgi
Kırıkkale Valiliği himayelerinde Çocukların tarım alanında bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla Oba Köy içerisinde kurulan tarım akademisi, çocukların tüketilen gıdanın üretim hikâyesini bilmelerini sağlıyor.ELLERİYLE...

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Çocukların tarım alanında bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla Oba Köy içerisinde kurulan tarım akademisi, çocukların tüketilen gıdanın üretim hikâyesini bilmelerini sağlıyor.

ELLERİYLE FİDE DİKTİLER

Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel alanda güzelliklerini ortaya çıkartmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Oba Köy içerisinde oluşturulan çocuk tarım akademisi, gıda ve hayvan tarımı anlamında önemli katkı sunuyor. Belirli periyotlar halinde bölgeye getirilen çocuklar, burada renkli görüntüler oluştururken biryandan tabiatı, toprak anayı, tohumu, bitkiyi, üretmeyi eğlenerek öğreniyor. Tarım akademisinde doğayla iç içe bir gün geçiren çocuklar ayrıca fide ve fidan dikerek yarınların yeşil dünyasına katkıda bulunuyor.

EĞLENEREK TARIMI ÖĞRENİYORLAR

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan Tarım Akademisi, çocukların tarım ve hayvancılıkla buluşmasını, tüketilen gıdanın üretim hikâyesini bilmelerini ve kurulan eğitim-üretim alanlarında eğlenerek öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyor. Akademi bünyesinde bulunan, görsel ve laboratuvar eğitimi sınıfı, ürün işleme atölyesi, 108 m2’lik sera alanı, toprak katmanlarını gösteren horizon çukuru, 1000 m2’lik tarla bitkileri alanı, 1000 m2’lik kışlık ve yazlık bahçe bitkileri yetiştiriciliği tabla alanı, 500 m2’lik çilek bahçesi ve meyve bahçesi ile çocuklara hizmet sunuyor.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.